19. novembrī pie skatītājiem uz lielajiem ekrāniem nonāk režisores Lailas Pakalniņas jaunākā filma "Spogulī", kas balstīta Brāļu Grimmu pasakas "Sniegbaltīte" motīvos, portālu "Delfi" informē filmas pārstāvji.

Stāsts par sāncensību un sevis mīlestību pārnests mūsdienu vidē. Filmā iekļauti atpazīstami pasakas tēli un simboli – septiņi rūķīši mežā, spogulis, saindēts ābols, kas stāstā mijas ar jaunām tēlu īpašībām, formātiem un varoņiem. Sniegbaltītes tēvs šajā stāstā ir krosfita treneris, kas pēc Sniegbaltītes mātes nāves apprecas ar neatlaidīgu sportisti, kura nemitīgi tiecas būt labākā. Viņai tas izdodas, taču izaug Sniegbaltīte un viņa var vairāk.

Filmā piedalās ne vien atzīti aktieri, bet debitē arī profesionālas dejotājas, akrobāti un sportisti. Sniegbaltītes tēva lomu spēlē aktieris Lauris Dzelzītis, filmā piedalās pazīstamā baletdejotāja un horeogrāfe Elza Leimane, dejotāja un akrobāte Madlēna Valdberga, aktieri Gatis Gāga, Kaspars Gods, kā arī lietuviešu aktieris un režisors Mikolas Vildžiūnas.

Režisore filmu veidojusi kopā ar savu domubiedru, Latvijā un starptautiski atzītu kinooperatoru Gintu Bērziņu. Filma iedzīvināta unikālā un sarežģītā tehnikā, to veido selfiji. Filmas varoņi stāstā neskatās viens uz otru, bet gan tieši kamerā, šķietami filmējot sevi. Režisore atzīst, ka šāds formāts izvēlēts kā atsauce uz spoguļošanos, ļaujot katram stāsta varonim dalīties savās domās un reaģēt uz notiekošo.

Lai arī filmā varoņi tiek ievietoti ekstremālos apstākļos un spraigos notikumos, Laila Pakalniņa, domājot par filmas tēmu, akcentē rotaļīgumu: "Filma ir par spēlēšanos un prieku. Par to, kā nostāties uz galvas un paskatīties uz pasauli otrādi." Operators Gints Bērziņš piebilst: "Man patīk teikt – nav krāsains vai melnbalts kino. Ir labs kino. Kad gribas kaut ko foršu, tad jāstrādā ar Lailu." Galvenās lomas atveidotāja Elza Leimane ir izbaudījusi filmēšanas procesu un aicina novērtēt rezultātu: "Man šķiet, ka šī ir absolūti unikāla filma, kas veidota drosmīgā un inovatīvā kino valodā. Pilnīgi noteikti jāredz." Filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā no 19. novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!