Foto: Publicitātes foto

Rokmūziķis Lenijs Kravics, runājot par filmēšanos "Bada spēlēs" ("The Hunger Games"), kuras Latvijā uz kino ekrāniem parādīsies aprīlī, izdevumam "Rolling Stone" atzīst, ka savas muzikālās karjeras laikā atteicies no daudziem piedāvājumiem filmēties.


Mūziķim filmā uzticēta galvenās varones Katnisas, kuru filmā attēlo Dženifera Laurensa (Jennifer Lawrence), stilista Sinna loma. Kravics "Rolling Stone" norādījis, ka iepriekš no lomām atteicies, jo tās nešķitušas interesantas, un viņš nav vēlējies piedalīties filmās tikai tāpēc, ka var to darīt.

Mūziķis piekritis lomai filmā pēc rakstnieces Sūzenas Kolinsas grāmatas "Bada spēles" izlasīšanas un tikšanās ar filmas režisoru Geriju Rosu. "Man likās, ka tas ir patiešām labs stāsts," saka Kravics. "Piedāvātais tēls bija interesants, un man patīk Gerija iepriekšējie darbi."

Filmā mūziķa attēlotais varonis jaunajiem cīnītājiem rada ekstravagantus tērpus. "Viņš ir ļoti racionāls, ļoti kluss," par savu varoni Sinnu stāsta Kravics. "Viņš zina, ko dara, ir par sevi pārliecināts, un viņam ir liela sirds. Un man patīk tas kā viņš kustas – mierīgi."

Kravics, kurš vienmēr pieradis būt pilnīgā kontrolē pār savu darbu, atzīst, ka šoreiz viņam esot patīkami ļauties režisora iecerēm.

"Bada spēles" ir otrā Kravica filma. 2009. gadā mūziķis spēlējis otrā plāna lomu labi novērtētajā filmā "Precious".

"Vienmēr esmu domājis, ka aktiermāksla agrāk vai vēlāk atgriezīsies manā dzīvē," izdevumam stāstījis Kravics. "Bērnībā biju aktieris, bet kad sapratu, ka mūzika ir mana lieta, aktiermākslai atmetu ar roku."

Mūzika vēl joprojām ir Kravica galvenā nodarbe, bet tagad viņš sevi uzskata arī par aktieri. "Es tikai gaidu īstās lomas," izdevumam norāda mūziķis.

Jau ziņots, ka filmu "Bada spēles" pēc Sūzenas Kolinsas tāda paša nosaukuma romāna Latvijā sāks demonstrēt no 13. aprīļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!