Foto: LETA
Nacionālā kino centra (NKC) finansējumu vislielākajā apmērā filmu ražošanai šogad saņems režisoru Aika Karapetjana un Jāņa Norda spēlfilmas.

NKC vadītāja Dita Rietuma šodien medijiem paziņoja, ka Norda darbs "Ar putām uz lūpām" saņems 292 393 eiro, bet Karapetjana filma "Pirmdzimtais" saņems 208 000 eiro filmēšanas pirmajam posmam.

Kopumā spēlfilmu kategorijā izvērtēšanai tika iesniegtas astoņas filmas.

Vērtēšanas komisijas pārstāvis Pēteris Krilovs atzina, ka bija prognozējis lielāku projektu skaitu, ko ekspertiem vajadzēs izvērtēt. Tomēr izvērtēšana nav bijusi viegla, jo projekti bijuši ļoti kvalitatīvi salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem.

"Tas gan nenozīmē, ka scenārijs ir spīdošs, bet projekti ir pārdomāti un tas sagādāja zināmas grūtības izvērtēšanā," teica režisors.

Šoreiz par finansējumu esot sacentušies nevis režisori vai dramaturgi, bet gan producenti. Turklāt komisijai bija jāizvēlas tādas filmas, kas nevis nepārskatāmā nākotnē būs skaistas, bet tādas, kas ir pārdomāti izveidotas un uz ekrāniem varētu parādīties tuvāko divu gadu laikā, skaidroja Krilovs. Tāpat svarīgs aspekts ir šo filmu iespējamā labā slava starptautiskajā kino arēnā.

Kopumā spēlfilmu veidošanai pieprasītā summa bija 2 058 889 eiro, lai gan pieejamais finansējums bija 500 393 eiro.

Pieejamais finansējums spēlfilmām, dokumentālajām filmām un animācijas filmām bija 911 954 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!