Foto: Kadrs no video
Šī gada 18. oktobrī pasaules pirmizrādi Varšavas Starptautiskā kinofestivāla konkursa programmā svinēs Lindas Oltes debijas spēlfilma "Māsas", kura Latvijā būs skatāma divas dienas vēlāk, Rīgas Starptautiskā kinofestivāla laikā.

Kā iepriekš vēstīts, "Māsas" ir sociāla ģimenes drāma par bērnunamā uzaugušām māsām Anastasiju un Diānu, kurām paveras iespēja tikt adoptētām amerikāņu ģimenē.

Varšavas Starptautiskais kinofestivāls ir A klases kinofestivāls, kas katru gadu norisinās Polijas galvaspilsētā. Filma "Māsas" izraudzīta dalībai konkursa skatē, kas veltīta debijas un otro filmu režisoru darbiem, kur tā sacentīsies ar filmām no visas pasaules, vēsta filmas veidotāji. Jau šobrīd producentiem zināms, ka "Māsas" tiks izrādīta vēl vairākos prestižos industrijas notikumos Eiropā, par kuriem tiks ziņots vēlāk šoruden.

Foto: Daniels Neguliners

"Mums ir liels prieks, ka par Lindas Oltes debijas filmu ir plaša interese no Eiropas kinofestivāliem, kā arī dažādām platformām. Jau šobrīd, vēl pirms filma ir piedzīvojusi pirmo publisko seansu, notiek vienošanās par filmas "Māsas" pārdošanas tiesībām Eiropā. Jau pavasarī filmai piesaistījām pārdošanas aģentu no Itālijas "True Colours", kas nodrošinās filmai pēc iespējas vairāk izplatīšanas platformu visā pasaulē. Interese ir liela, jo filma vēsta par sociāli nozīmīgām tēmām, proti, bērnunamu jautājumu un adopciju," stāsta filmas producents Matīss Kaža.

Filma nacionālo pirmizrādi piedzīvos Rīgas Starptautiskā kinofestivāla programmā "Home Made Premieres" 20. oktobrī, savukārt kinoteātros visā Latvijā būs skatāma jau no 21. oktobra.

Līdz šim Linda Olte strādājusi Latvijas Televīzijā pie dažādu dokumentālu filmu un raidījumu veidošanas, režisējusi seriālu "Projekts: Šķiršanās", saņēmusi "Lielā Kristapa" balvu kā labākā montāžas režisore par darbu pie Ievas Ozoliņas dokumentālās filmas "Mans tēvs baņķieris". Lindu interesē sociāli atbildīgs un reizē jūtīgs kino, un to demonstrē arī viņas debijas pilnmetrāžas filma "Māsas".

Foto: Daniels Neguliners

Galveno lomu filmā atveido Rīgas Centra humanitārās vidusskolas skolniece Emma Skirmante. "Uz meiteņu lomām bija pieteikušās ap 1500 meiteņu, un par Emmu diezgan ātri radās sajūta, ka viņa varētu būt īstā. Bet, kad viņa, neko nezinot par scenāriju, uz vienu no kastinga kārtām atnāca ar savu melno suni, mums uzreiz viss bija skaidrs. Suns arī ir būtisks tēls filmā," stāsta Linda Olte.

Pārējās lomas atveido gan labi pazīstami latviešu aktieri, gan jaunie talanti un ārvalstu viesi: Gerda Aljēna, Katrīna Krēsliņa, Iveta Pole, Elita Kļaviņa, Viktorija Meijersa-Greja (Victoria Mayers-Gray), Nīls Makgerrijs (Neil McGarry), Igors Šelegovskis, Indra Briķe u. c. Filmas režisore un scenārija autore ir Linda Olte, operators inscenētājs – Aleksandrs Grebņevs, komponists – Federiko Kampana (Federico Campana), māksliniece – Laura Dišlere, montāžas režisori – Linda Olte un Andris Grants, skaņu režisors – Aleksandrs Vaicahovskis, kostīmu māksliniece – Zīglinde Mihaēlere (Sieglinde Michaeler), grima māksliniece – Aija Beata Rjabovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!