Foto: Mārtiņš Cīrulis
Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) modes katedras studentu darbi šogad tiks iemūžināti arī modes filmā, kas pirmizrādi uz lielajiem ekrāniem piedzīvos 29. jūnijā, Rīgas kinostudijā.

Kā informē LMA pārstāvji, filmas režisors ir Ivars Burtnieks, mūzika - Brauer, fotogrāfs – Mārtiņš Cīrulis, grafiskās identitātes autore – Aleksandra Samuļenkova.

LMA studentu modes skatē ikgadēji tiek prezentētas aizvadītajā mācību gadā radītās tērpu kolekcijas – gan funkcionālas "gatavs valkāšanai", gan konceptuālas un avangardiskas, raksturojot modi kā daudzpusīgu mākslas un dizaina izpausmes veidu, un iezīmējot aktuālās nākotnes tendences. 2021. gada modes skate vairāk nekā citus gadus ir starpdisciplinārs projekts – mijiedarbība starp mūziku, mākslu, kino, arhitektūru un grima mākslu.

"Jaunie Latvijas Mākslas akadēmijas modes dizaineri ir tālredzīgi un intuitīvi nākotnes modes procesos. Par to liecina jauno kolekciju koncepti, emocionālais darbu saturs, kura pamatā ir šodienas pasaules apjukums un sociālo notikumu atspoguļojums.

Vērojot pasaules vadošos zīmolus, saziņa ar interesentiem par jaunākajām kolekcijām tiek nodota digitālā formātā. Šobrīd digitalizācija ir arī mirklis, kad Latvijas mode var straujāk iziet pasaulē. Tā ir iespēja jaunajiem dizaineriem būt pamanāmiem daudz plašākā globālā mērogā, lai veiksmīgi un tālredzīgi īstenotu digitalizācijas priekšrocības," saka Agnese Narņicka, LMA modes katedras vadītāja.
Modes filmā plānots iekļaut divdesmit Modes dizaina apakšnozares bakalaura un maģistra programmas studentu kolekcijas, kuras akadēmijas pasniedzēju komisija atzīs par spilgtākajām un daudzsološākajām. Modes skates filmas dizaineri būs zināmi jau 18. maijā.

Jāatzīmē, ka LMA modes katedras jauno dizaineru skatījumu uz modes nākotni un to, kādu vēstījumu slēpj viņu šī gada kolekcijas, varēs uzzināt arī interviju ciklā "Modes stāsti", kas līdz 29. jūnijam, LMA modes skatei, būs skatāms "Facebook" un "Vimeo". LMA modes skates jaunumiem vienkopus iespējams sekot līdzi "Instagram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!