Foto: Publicitātes foto
Piektdien 29. aprīlī, LTV1 tiešraidē no Londonas skatītājiem piedāvās unikālu iespēju – kopā ar daudziem miljoniem skatītāju visā pasaulē kļūt par lieciniekiem Velsas prinča Viljama un lēdijas Keitas Midltones kāzu norisei, portālu "Delfi" informē LTV pārstāvji.

TV programma

Latvijas Televīzijas skatītāji varēs sekot gan kāzu dievkalpojumam Vestminsteras Abatijā, gan jaunā pāra kāzu ceļam uz Bekingemas pili, tāpat būs iespējams vērot Anglijas karalienes Elizabetes II pieņemšanu par godu nozīmīgajam notikumam Lielbritānijas karaļnama dzīvē.

Velsas princis Viljams un lēdija Keita Midltone iepazinās 2001. gadā, uzsākot studijas Sentendrūsas Universitātē Skotijā un saderinājās pagājušā gada oktobrī brīvdienu laikā Kenijā.

Velsas Princis Viljams (Viljams Arturs Filips Luijs), Velsas prinča Čārlza un Velsas princeses Diānas vecākais dēls, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II mazdēls, dzimis 1982.gada 21.jūnijā. Viņš ir nākamais pretendents uz Lielbritānijas karaļa troni pēc sava tēva prinča Čārlza. Princis izglītojies Apvienotajā Karalistē, studējis mākslas zinātnes un ģeogrāfiju Sentendrūsas Universitātē Skotijā un ieguvis pilota izglītību Karaliskajā Gaisa spēku koledžā Kronvelā. Šobrīd princis dzīvo Londonā, Velsas prinča oficiālajā rezidencē Klarensa namā (Clarence house), netālu no Bekingemas pils.

Keita Midltone (Ketrīna Elizabete Midltone) dzimusi 1982. gada 9.janvārī Berkšīrā, lidmašīnu stjuartu ģimenē, ieguvusi Mākslas zinātņu maģistra grādu Sentendrūsas Universitātē Skotijā.

Karaliskās kāzas ir ļoti nozīmīgs notikums Britu karaļnama vēsturē un britu kultūrā kopumā, tādēļ Latvijas Televīzija ir pagodināta par iespēju nodrošināt kāzu ceremonijas tiešraidi Latvijas skatītājiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!