Foto: Kadrs no filmas
Amerikāņu aktieris Maikls Kītons atzinis, ka "Oskara" balvai nominētās kinolentes "Birdman" ("Putncilvēks") uzņemšana esot bijis "riskants pasākums".

"Godīgi sakot, mums visiem tas bija riskants pasākums, taču es nekad nevēlos skatīties atpakaļ pagātnē," sacīja galvenās lomas tēlotājs. "Man šķiet, ka vissvarīgākā ir drosme. Ir jābūt "iekšām". Ja tādu nav, tad labāk pievērsties citai profesijai."

63 gadus vecais Kītons teica, ka viņam neesot bijis laika sagatavoties lomai. "Atklāti sakot, man nebija tādas greznības, un beigu beigās tā nemaz nebija vajadzīga. Tā ir ļoti fundamentāla un cilvēcīga loma. Vai man palīdzēja tas, ka esmu aktieris? Daļēji jā, taču talkā nāca arī režisora Alehandro Gonsalesa Injaritu runāšana par ego un to, vai viņš tiešām bija mākslinieks," norāda aktieris.

"Man par to nebija jāpiedomā. Tā bija ikdienišķa situācija," viņš piebilda.

Kītons nominēts ASV Kinoakadēmijas balvai jeb "Oskaram" par galvenās lomas tēlojumu filmā "Putncilvēks".

Kītons minēja, ka esot saņēmis piedāvājumu spēlēt lomu, taču filmas veidotāji neesot atklājuši, kāda tā būs. Aktierim nācies izrauties no aizņemtā darba grafika un ierasties pie Injaritu, lai klātienē pārspriestu lomu. "Man būtu bijis ļoti grūti atteikties," atzina Kītons. "Biju nolēmis, ka būšu filmā, lai arī ko viņš beigās izlemtu."

"Putncilvēks" ir melnā komēdija par izbijušu supervaroņu filmu sērijas aktieri, kurš cenšas atjaunot izplēnējušo karjeru ar teātra izrādes uzvešanu.

"Putncilvēks" nominēts "Oskara" balvām deviņās kategorijās. Uzvarētāji tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 22.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!