Foto: Norbert Tukaj

Mākslas centrs "Zuzeum", kino projekts "Kino Kults" un ASV vēstniecība Latvijā aicina skatītājus uz brīvdabas kino ciklu "Baltie plankumi". Kino cikls tiks atklāts ceturtdien, 22. jūlijā, ar filmu "Trūmena šovs".

"Baltie plankumi" ir regulārs kino cikls, kas jau kopš 2018. gada notiek mākslas centrā "Zuzeum". Cikla mērķis ir aizpildīt skatītāju baltos plankumus kino zināšanās, sniedzot iespēju kopīgi noskatīties gan senākas, gan pēdējo laiku filmas, kuras droši dēvējamas par kino pērlēm.

"Balto plankumu" 2021. gada sezonas tēma — "Utopijas un distopijas". Kino cikls tiks atklāts 22. jūlija vakarā ar Pītera Veira 1998. gada filmu "Trūmena šovs". Ieeja pasākumā no plkst. 21:00, pēc tam ap plkst. 22:00 sekos uzruna no "Zuzeum" direktors Agneses Kleinas, kā arī projekta "Kino Kults" līdzdibinātāja Sergeja Musatova, kam sekos filmas demonstrēšana.

Seansu norises vieta ir mākslas centra jaunizveidotais pagalms "Zuzeum : Būvlaukums" (Lācplēša iela 101). Ieeja brīvdabas seansos ir bez maksas. Filmas tiek demonstrētas angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Skatītājiem ir nepieciešams derīgs COVID-19 sertifikāts, kas apliecina vakcinācijas vai COVID-19 pārslimošanas faktu. Sertifikāti un personu apliecinoši dokumenti tiks pārbaudīti pie ieejas.

"Balto plankumu" 2021. gada programma:

22. jūlijā — "Trūmena šovs" ("The Truman Show", 1998. gads, režisors — Pīters Veirs)

29. jūlijā — "12 pērtiķi" ("12 Monkeys", 1995. gads, režisors — Terijs Giljams)

5. augustā — "Idiokrātija" ("Idiocracy", 2006. gads, režisors — Maiks Džadžs)

12. augustā — "Mākslīgais intelekts" ("A.I. Artificial Intelligence", 2001. gads, režisors — Stīvens Spīlbergs)

19. augustā — "Trakais Makss: Skarbais ceļš" ("Mad Max: Fury Road", 2015. gads, režisors — Džordžs Millers)

26. augustā — "Gataka" ("Gattaca", 1997. gads, režisors — Endrjū Nikols)

2. septembrī — "Laika cilpa" ("Looper", 2012. gads, režisors — Raiens Džonsons)

9. septembrī — "Pa asmeni skrejošais" ("Blade Runner", 1982. gads, režisors — Ridlijs Skots)

Projekts "Kino Kults" kopš 2012. gada rīko dažādus pasākumus kino faniem — filmu pirmizrādes, klasisko filmu seansus, kino viktorīnas —, sniedzot iespēju baudīt kino lieliskā atmosfērā. Tostarp notiek regulāra sadarbība ar ASV vēstniecību Latvijā, skatītājiem piedāvājot tādus projektus kā seansu cikls "Baltie plankumi", brīvdabas seansi kultūras telpā "Autentika" un ASV neatkarīgo filmu festivāls kinoteātrī "K. Suns".

Brīvdabas kino ir viens no programmas "Zuzeum vasara 2021" pasākumiem. Vasaras programmu turpinās grafiti mākslas darbnīca un koncerti, kas ieskandinās "Zuzeum" gada jubileju. Vasaras programmas pasākumi tiks izziņoti pakāpeniski un organizēti visas vasaras garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!