Foto: Publicitātes foto
Šī gada 8. martā pirmizrādi piedzīvos jauna latviešu spēlfilma "Sēņotāji", ko veidojis jaunais režisors Ivars Tontegode. Filma tapusi kā paplašinājums Tontegodes īsmetrāžas filmai "Apsēstība", kas 2009. gada rudenī saņēma Nacionālo kinobalvu "Lielas Kristaps".

2010. gada pavasarī filmas pabeigšana tika atlikta, jo tās režisors Ivars Tontegode nelaimes gadījumā guva smagas traumas. Tomēr ieilgušais darbs, režisoram atvesoļojoties tika atsākts. Gatavojot jauno filmu, pārfilmēta lielākā daļa īsfilmas epizožu, kā arī būtiski papildināts tās scenārijs un filmas sižeta dinamika.

Filmā būs redzami aktieri Andrejs Možeiko, Sandra Zvīgule, Dace Eversa, Anete Saulīte, Kristians Kareļins un Mareks Balmanis.

Galvenais varonis Pēteris ir dēmonu apsēsts. Viņu ir piebeigusi stresainā dzīve. Mājās slima māte, darbā kolēģi, kuri viņu apsmej, priekšniece, kura vēlas viņu iegūt gan darbam, gan gultai. Vienīgais risinājums izrādās sēnes un halucināciju pilns ceļojums pretī drosmei ko mainīt. Sižets galveno varoni ienes notikumos, kuri no sākuma šķiet sīki un nenozīmīgi, bet filmas laikā tie kā sniega pika, kura ripo no kalna, aplīp līdz gandrīz mesiāniskai idejai un risinājumiem, kā rīkoties mūsdienu materiālajā un garīgajā krīzē.

"Galvenā varoņa ādā spēs iejusties ikviens vīrietis, kam jebkad dzīvē bijušas problēmas izvēlēties pareizo ceļu. Filmas galvenais varonis Pēteris iemieso 21. gadsimta vīrieti viņa nekonkrētībā, tomēr tā nav tikai "veču filma", jo pamatā veltīta sievietēm. Triju gadu garumā tapusī filma atspoguļo manus personiskos meklējumus, domājot par to, kāds ir ideāls vīrietis. Filmā šīs eksistenciālās pārdomas risinātas caur komiski ironisku prizmu. Filma liks pasmieties pašiem par sevi un, iespējams, arī mainīt savu pasaules redzējumu un attiecību modeli. "Sēņotāji" ir neraksturīgi novatorisks un drosmīgs darbs Latvijas kino kontekstā," uzsver filmas režisors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!