Foto: Publicitātes foto
VEF Kultūras pilī 27.un 28. martā un 9. aprīlī varēs noskatīties Zanes un Mārtiņa Vilsonu (Vilsons Production) iestudēto izrādi pusaudžiem "Brīnumu laiks".

Iestudējuma pamatā ir Pētera Jankava tulkotās dāņu autora Kima Fupca Okesona luga "Brīnumu laiks". Izrāde ir stāsts par tīni, kuram "riebjas piekasīgais skolotājs ar stulbajām mācībām, kuram mamma krīt uz nerviem, bet ar to vēl nepietiek – klases labākā meitene skatās uz citiem džekiem... Nu galīgs nabadziņš, kuram sķiet, ka visi vainīgi."

Pēkšņi talkā nāk Debesu sūtnis, kurš Denisam piešķir burvju varu ar nosacījumu, ka nedrīkst lietot lamuvārdus. Izrādās, tiklīdz vēlēšanās ir pateikta skaļi, tā īstenojas ne gluži tā, kā biji sasapņojies. Sākas milzu juceklis, kad burvju spēks tiek vērsts pret māti, skolotāju, Antonu, Kārenu Elīzi, cerot uz brīnumiem… Vai tiešām pašam būs jātiek galā ar savu nepārliecinātību, pašam jātbild par visiem darbiem, nevis jāgaida burvji?

Izrādē galveno lomu atveido aktieris Kārlis Tols. Piedalās aktieri Armands Ikalis un Samira Adgezalova.

"Dzīve ir kā boksa cīņa, kurā visu laiku kāds nāk virsū un vari dabūt pa seju," stāsta režisors Mārtiņš Vilsons.

Iestudējuma tapšanā piedalījies 2018. gada Latvijas čempions boksā, astoņpadsmitgadīgais Mārcis Grundulis no kluba "Lāčplēša cīņu leģions".

"Atnāca pie manis aktieri, uzvilkām boksa cimdus, parādīju Kārlim dažus paņēmienus, un beigās viņam viss sanāca," skaidro bokseris. Aktieris Kāris Tols piebilst: "Nē, man nav izrādē jāboksējas, bet jāpanāk uz skatuves "fīlings", ka es gribu kādam sadot kā boksā, pierādīt, kas es esmu. Jo stāsts ir par jaunu cilvēku, kurš cenšas atrast sevi šajā pasaulē."

"Neviens no mums nav strādājis kopā ar režisoriem Mārtiņu un Zani Vilsoniem, tā ir jauna, noderīga pieredze," priecājas Samira Adgezalova. "Ir interesanti pēc četriem gadiem atkal spēlēt uz vienas skatuves ar saviem kursa biedriem – mēs esam 2015.gada Latvijas Kultūras akadēmijas absolventi no Annas Eižvertiņas aktieru kursa. Labi pazīstam un jūtam viens otru."

Jauniešu izrādes "Brīnumu laiks" scenogrāfe ir Elīna Milta Niedrāja, kostīmu māksliniece Berta Vilipsone, horeogrāfs Reinis Rešetins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!