Foto: Publicitātes foto

Svinot kinorežisores, producentes, scenāriju autores Ilonas Brūveres 65. dzimšanas dienu, Mazajā norisināsies viņas darbu "Filmas. Fakti. Fragmenti" un "Ievainotais jātnieks" kinoseans, pirms kuriem būs arī iespēja dzirdēt pašas režisores stāstījumu par filmu ideju un tapšanas vēsturi, portālu "Delfi" informē RKTMC "Mazā ģilde" pārstāve Linda Āboliņa.

Ceturtdien, 24. oktobrī, pulksten 19.00, tiks demonstrēta retrospekcija "Filmas. Fakti. Fragmenti", iepazīstinot publiku ar 100 ekrāna minūtēm, kas apkopo režisores spilgtāko filmu, TV raidījumu fragmentu un krāšņāko viņas veidoto Rīgas svētku ceremoniju mirkļu izlasi no 1974. līdz 2019. gadam. Savukārt sestdien, 16. novembrī, pulksten 16.00, kas ieskandinās Mazās ģildes veidoto valsts svētku programmu, tiks demonstrēta dokumentālā, režisores jaunākā filma "Ievainotais jātnieks", kas ir viena no Latvijas simtgades filmām.

Ilonas Brūveres devums ir nozīmīgs Eiropas kontekstā. Viņas filmas iekļautas Starptautiskajā Berlīnes filmu festivālā, un vairākkārt saņemta arī Nacionālā kino balva "Lielais Kristaps". Brūveres kontā ir vairāk nekā 200 televīzijas raidījumu LTV1 un 20 filmas. Režisores tēlainā ekrāna valoda televīzijas raidījumos 10 gadus rosinājusi skatītājus un kolēģus televīziju uztvert ne tikai kā aktuālu, bet arī vizuāli piepildītu informatīvo lauku.

Ieeja – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!