Foto: AP/Scanpix

Šā gada maijā uz lielajiem ekrāniem nonāks jauna filma ar aktrisi Merilu Strīpu (Meryl Streep) galvenajā lomā – viņas jaunākais ekrāna veikums būs ekscentriskā Florence Fostere Dženkinsa (Florence Foster Jenkins), nereti dēvēta arī par sliktāko operdziedātāju pasaulē.

Neskatoties uz savām vājajām muzikālajām spējām, viņai bija plašs pielūdzēju pulks.

Florencei piemita neapgāžama pārliecība par savu talantu, kas savukārt uzjautrināja klausītājus. Pēdējais dziedātājas koncerts notika 1944. gadā Ņujorkas Karnegi zālē

Filmā par Florenci Fosteri Dženkinsu spēlēs arī aktieris Hjū Grants (Hugh Grant), kurš atveidos dziedātājas partneri un menedžeri Sentklēru Beifildu – aristokrātisku angļu aktieri, kurš Florenci sargā no skaudrās patiesības, ka tikai viņa pati sevi dzird dziedam skaisti, bet publika uz viņas koncertiem nāk, lai pasmietos.

Filmu veido režisors Stīvens Frīrs (Stephen Frears), pārējās lomās Nina Arianda (Nina Arianda) Saimons Helbergs (Simon Helberg) un Rebeka Fegusone (Rebecca Ferguson). Scenārija autors Nikolass Mārtins (Nicholas Martin).

Merila Strīpa, kura nule aizvadītajā Berlīnes kinofestivālā bija žūrijas priekšsēdētāja, ir viena no šobrīd visaugstāk novertētajam ekrāna un skatuves zvaigznēm pasaulē. Viņa tiek dēvēta par savas paaudzes talantīgāko aktrisi. Merila Strīpa 19 reizes bijusi nominēta "Oskara" balvai un trīs reizes to saņēmusi.

Atgādinām, ka šobrīd Florences Fosteres Dženkinsas dzīvesstāsts iemūžināts arī Pītera Kviltera lugā "Žilbinoši!", ko latviešu valodā tulkojis Edvīns Raups. Šobrīd traģikomēdija ir Latvijas Nacionālā teātra repertuārā ar Daci Bonāti galvenajā lomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!