Foto: Kadrs no video
Pazīstamā aktrise Merlia Strīpa saņēmusi nesaudzīgu kritiku no bijušajiem Lielbritānijas premjerministres Mārgaretes Tečeres kolēģiem par Dzelzs lēdijas lomas atveidojumu filmā "The Iron Lady", raksta ārzemju prese.

Bijušais Konservatīvo partijas priekšsēdētājs lords Tebits jauno filmu par nosaucis par "histērisku un pārāk emocionālu".

"Viņa bija stingra, iespējams, pat pārāk stingra. It īpaši pret laikabiedriem, kuri nepiekrita viņas uzskatiem. Taču pilnīgi nekad man nav nācies redzēt viņu tik nesavaldīgu un pārspīlēti emocionālu, kādu viņu atveido Merila Strīpa," izdevuma "Telegraph" paudis Lords Tebits. 

Bijušais Konservatīvo pārstāvis Maikls Portilo slavējis Merilas Strīpas aktierdarbu, tomēr BBC atzinis, ka juties neērti epizodēs, kas rāda bijušās Dzelzs lēdijas vājuma mirkļus.

"Es negribētu, ka mana māte tiek portretēta šādā veidā. Es novērtēju filmu kā mākslas darbu, tomēr tās scenārija patiesīgums ir strīdīgs," atzinis Portilo.

Savukārt Merila Strīpa intervijā BBC aizstāvējusi sevis atveidoto varoni, kura šobrīd ir 86 gadus veca un cieš no atmiņas zuduma.

Aktrise, kura visticamāk par šo lomu saņems savu 17. "Oskara" balvas nomināciju, teic, ka šajā stāstā nevejadzētu būs aizspriedumiem - "tā ir dzīve, tā ir patiesība".

"Man bija sajūta, ja visu darīsm pareizi, tad viss būs kārtībā," pauž Merila Strīpa, piebilstot, ka pēc filmas uzņemšanas viņa sapratusi, ka robeža starp pagātni un tagadni ir tik plūstošas, un brīžiem nav skaidrs, kur viena pārklājas ar otru.

Filmā Merila Strīpa atveido baronesi Tečeri dažādos dzīves posmos, gan kā vecu, slimu kundzi, gan strīdus ar vīru Denisu Tečeru, ko atveido Džims Brodbents. Tāpat filmā redzami Tečeres varas gadi un valstiskās problēmas, ko viņai nācās risināt.

Filma oficiālo pirmizrādi piedzīvos 2012. gada 6. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!