Foto: PantherMedia/Scanpix
Trešdien, 17. jūlijā, mūžībā aizgājusi latviešu teātra un kino aktrise Elita Krastiņa, vēsta mirušo cilvēku piemiņai veltītais portāls "Nekropole".

Krastiņa, kura bijusi arī aktiera Edgara Liepiņa sieva, īpaši populāra bijusi PSRS laikā, bet pēdējos vairāk nekā 10 gados aktrise nav darbojusies ne teātrī, ne kino.

Aktrises spilgtākās lomas bijušas filmās "Pūt, vējiņi!", "Maija un Paija", kā arī "Satikšanās", bet epizodiskās lomās Krastiņa piedalījusies arī filmās "Sižeta pagrieziens", "Salavecīša personiskā dzīve" un "Mans draugs – nenopietns cilvēks".

Kā liecina portālā "Nekropole" publicētā informācija, bijušais Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Kārlis Auškāps par Krastiņu stāstījis: "Elita teātrī ienāca 1972.gadā. Viņai ir rets talants. Es viņu salīdzinātu ar Antru Liedskalniņu. Spontāna, neprognozējama, neaprēķināma, viņa pat mēģinājumos nekad neatkārtojās."

1995./1996.gada sezona Dailes teātrī aktrisei bijusi pēdējā - ar viņu tāpat kā ar vairākām citām aktrisēm teātris vairs neslēdza līgumu.

Kā liecina "Nekropole" publicētā laikraksta "Diena" 2003. gada intervija ar Krastiņu, pēdējos gados viņa strādājusi lietoto apģērbu veikalā un intervijā "Dienai" tolaik sacījusi: "Mans laiks ir pagājis. Visu, ko es varēju izdarīt uz skatuves, izdarīju. Šajā jomā esmu mirusi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!