Foto: EPA/LETA
Monako kroņprincis Alberts II un viņa māsas prinseses Karolīna un Stefānija pauduši neapmierinātību ar topošo biogrāfisko filmu "Grace from Monaco" un tās galvenās lomas atveidotāju Nikolu Kidmenu (attēlā), kas vēstīs par viņu māti bijušo Holivudas aktrisi, vēlāk Monako princesi Greisu Kelliju.

Greisas Kellijas bērni izplatījuši paziņojumu, ka pilnībā norobežojas no šīs filmas tapšanas.

Viņuprāt Greisas Kellijas biogrāfija filmā būs nevajadzīgi izpušķota, turklāt tajā ir daudz vēsturiskas neprecizitātes un daudzas ainas ir pilnībā izdomātas.

Plānots, ka filma "Grace from Monaco" uz lielajiem ekrāniem nonāks 2014. gadā. Filmas darbība norisinās 1962. gadā, sekojot līdzi Greisas Kellijas dzīvei aptuveni pusgada garumā. Tobrīd pazīstamā kinoaktrise jau bija kļuvusi par Monako princesi. Kā minēts, Greisas Kellijas lomā būs redzama Nikola Kidmena, bet princi Renē III atveidos Tims Rots. Filmu veido franču režisors Olivjē Dāns.

Kā raksta ārvalstu prese, filmas veidotāji nosūtījuši pašreizējam Monako princim Albertam II scenāriju vēl pirms filmēšanas uzsākšanas pagājušā gada rudenī, paužot cerību uz atbalstu no Greisas Kellijas bērnu puses, taču Monako karaliskā ģimene nevēlas nekādas saistības ar šo projektu. Filmas pirmie kadri uzņemti Monako un Francijā.

Holivudas aktrise Greisa Kellija savu slavas zenītu piedzīvoja 20. gadsimta vidū. Viņa filmējusies vairākās Alfrēda Hičkoka filmās. 1956. gadā viņa savu aktrises karjeru pārtrauca un apprecējās ar Monako princi Renē III un kļuva par princesi. Greisa Kellija gāja bojā autokatastrofā 1982. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!