Foto: Publicitātes attēli
Animācijas filma "Lote un Mēnessakmens noslēpums" saņēmusi galveno balvu pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā Starptautiskajā filmu festivālā "Nueva Mirada", kas pagājušonedēļ norisinājās Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā, portālu "Delfi" informē filmu studijas "Rija" pārstāvji.

Priecīgo ziņu un "Zelta pūķa" balvu šīs nedēļas sākumā no Buenosairesas mājās pārveda viens no filmas režisoriem Janno Poldma, kuram filmas seansos bija iespēja dzirdēt galveno varoni Loti runājam spāņu valodā. Iepriecināts par filmas panākumiem, režisors ziņo, ka filmu novērtējuši ne tikai žūrijas locekļi, bet arī bērni ar interesi sekojuši līdzi Lotes piedzīvojumiem.

Par galveno balvu pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā "Lote un Mēnessakmens noslēpums" cīnījās ar četrām filmām, kas bija izturējušas priekšatlasi, lai iekļūtu festivāla konkursa programmā – "Fimfarum: Trīs lietas labas lietas" (Čehija), "Zelta zivtiņa" (Spānija, Indija), "Princis un lielais, pelēkais vilks" (Krievija) un "Huana Eskopetas revolūcija" (Meksika).

Festivālā "Nueva Mirada" (tulk. - Jaunā pieeja) ik gadu tiek demonstrēts ap 100 filmu. Daļa no tām ir iekļautas konkursa programmās un cīnās par balvām, bet pārējās tiek demonstrētas ārpus konkursa programmās. Festivāla ietvaros ir arī bērnu un jauniešu veidoto filmu konkurss.

Līdzās Filmu studijas "Rija" un "Eesti Joonisflm" kopprodukcijai "Lote un Mēnessakmens noslēpums" Latviju "Nueva Mirada" festivālā pārstāvēja arī Animācijas brigādē tapusī Jāņa Cimermaņa filma "Korida". Pirms trim gadiem, 2009. gadā festivālā piedalījās arī Filmu studijas "Rija" animācijas īsfilma "Kad āboli ripo" (rež. Reinis Kalnaellis).

11. Starptautiskais filmu festivāls bērniem un jauniešiem "Nueva Mirada" notika Buenosairesā no 30. augusta līdz 5. septembrim. Festivālu atbalsta vairākas Argentīnas valsts un Buenosairesas pašvaldības iestādes, kā arī starptautiskās organizācijas, tai skaitā UNICEF. Festivāla mērķis ir mediju laikmetā audzināt kritiskus skatītājus, pilnveidot bērnu un jauniešu komunikācijas prasmes un radošās spējas, lai viņi ar audiovizuālajiem paņēmieniem varētu paši izteikt savas domas un pārdzīvojumus.

"Lote un Mēnessakmens noslēpums" ir pilnmetrāžas animācijas filma par skatītājiem jau pazīstamās dzīvespriecīgās suņu meitenes Lotes un viņas draugu piedzīvojumiem, meklējot noslēpumaino Mēnessakmeni. Lote un Klauss savā aizraujošajā ceļojumā satiek vairākus krāsainus un īpašus filmas varoņus. Katra no šīm tikšanās reizēm palīdz Lotei uzzināt ko jaunu par pasauli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!