Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā Kino centra (NKC) izsludinātajā 2017. gada valsts budžeta līdzfinansējuma konkursā ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā sadalīti 337 706 eiro, aģentūru "Leta" informēja NKC vadītāja vietnieks Uldis Dimiševskis.

Viņš norādīja, ka konkursā 154 000 eiro apmērā atbalstīts Bulgārijas producentu "The Beatus Company OOD" veidotais spēlfilmas "Beatus" projekts, kurā Latvijas producents ir "Forma Pro Films", bet 164 300 eiro piešķirti Francijas producentu "The Project Film Club" veidotās spēlfilmas "Sonāte" projektam un 19 406 eiro – Grieķijas producentu "Heretic Productions" veidotās spēlfilmas "Vīruss" projektam. Spēlfilmu "Sonāte" un "Vīruss" Latvijas producents ir "Tasse Film".

Konkursa mērķis ir atbalstīt ārvalstu filmu veidošanu Latvijā, tādējādi piesaistot ārvalstu finansējumu Latvijas filmu nozarei, kā arī veicinot nozares konkurētspēju un profesionālo izaugsmi.

Dimiševskis skaidroja, ka ārvalstu filmas konkursa izpratnē ir projekti, kas tiek īstenoti Latvijas teritorijā un kurus kā kopražojumus vai kā pakalpojumus realizē Latvijas filmu producenti.

Konkursa projektus vērtē Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma programmas "Rīgas filmu fonds" koordinatore Dace Lešinska, NKC juriskonsulte Laura Ģērmane un NKC vecākā referente valsts atbalstīto projektu koordinēšanā Eva Erdmane-Durandina.

Konkursā pieejamais finansējums ir 858 013 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!