Foto: morgueFile
Nacionālais Kino centrs (NKC) izsludinājis 2011.gada spēlfilmu un dokumentālo filmu konkursus. Gan spēlfilmu, gan dokumentālo filmu projektiem šogad paredzēti divu veidu konkursi, no kuriem viens domāts filmu ražošanas turpināšanai un pabeigšanai, bet otrs – filmu ražošanas uzsākšanai, portālam "Delfi" pavēstīja NKC pārstāvji.

Ražošanā esošu spēlfilmu projektu 2011.gada konkursā pieejamais finansējums ir 130 000 LVL. Konkursa mērķis ir atbalstīt ražošanas pabeigšanu NKC iepriekš finansētiem pilnmetrāžas spēlfilmu projektiem, kuru ražošana ir uzsākta. Konkurss tiek rīkots projektiem, kuri saskaņā ar NKC noslēgtajiem finansēšanas līgumiem par projekta īstenošanu ir saņēmuši finansējumu filmas ražošanas posmam un tādējādi var pretendēt uz finansējumu filmas ražošanas turpināšanai vai pabeigšanai.

2011.gada spēlfilmu projektu konkursā pieejamais finansējums ir 250 200 LVL. Konkursa mērķis ir atbalstīt ne mazāk kā divu pilnmetrāžas spēlfilmu projektu ražošanu filmēšanas un/vai pēcapstrādes posmā. Konkursā atbalsta tikai tos projektus, kuru filmēšanu vai pēcapstrādes posmu plānots pabeigt 2011.gadā.

Ražošanā esošu dokumentālo filmu projektu 2011.gada konkursā pieejamais finansējums ir 97 920 LVL. Konkursa mērķis ir atbalstīt ražošanas turpināšanu vai pabeigšanu NKC iepriekš finansētiem dokumentālo filmu projektiem, kuru ražošana ir uzsākta.

Konkurss tiek rīkots projektiem, kuri saskaņā ar NKC noslēgtajiem finansēšanas līgumiem par projekta īstenošanu ir saņēmuši finansējumu filmas ražošanas posmam un tādējādi var pretendēt uz finansējumu filmas ražošanas turpināšanai vai pabeigšanai.

Visbeidzot MKC izsludinājis arī 2011.gada dokumentālo filmu projektu konkursu, kura finansējums ir 24 480 LVL. Konkursa mērķis ir atbalstīt ražošanas uzsākšanu, turpināšanu vai pabeigšanu NKC un/vai Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) iepriekš finansētiem dokumentālo filmu projektiem.

Konkurss tiek rīkots projektiem, kuri saskaņā ar NKC noslēgtajiem finansēšanas līgumiem par projekta īstenošanu ir saņēmuši finansējumu filmas projekta attīstīšanai, un projektiem, kuri saskaņā ar VKKF noslēgtajiem finansēšanas līgumiem par projekta īstenošanu ir saņēmuši finansējumu projekta attīstīšanai vai ražošanai.

Kā iepriekš ziņots, kopējais valsts dotācijas apmērs nozares atbalstam spēlfilmu, dokumentālo filmu, animācijas, kā arī līdzfinansējumu un citu nozares projektu konkursu rīkošanai NKC saglabājies nemainīgs attiecībā pret pagājušo gadu un ir 740 213 LVL.

Ar konkursu nolikumiem un tā pielikumiem var iepazīties NKC mājas lapā vai NKC birojā (Peitavas ielā 10/12).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!