Foto: Publicitātes attēli

Atzīmējot jau otro "Tizleņu" nedēļu kinoteātros visā Latvijā, filmas radošā komanda ir sagatavojusi muzikālu dāvanu filmas cienītājiem. Skaņu celiņā atradīsiet jaunu mūziku no Sniedzes Prauliņas, Edgara Šubrovska, Arstarulsmirus, kā arī īpaši filmai radītas apvienības "Pirmā divīzija".

Šobrīd "Tizleņu" cienītājiem ir pieejams arī īsts "atgriežos skolā" komplekts – sadarbībā ar "Zvaigzne ABC" ir izveidotas klades ar filmai atbilstošu vizuālo noformējumu, kā arī T-krekli no veikala "Vaira Vīksne", kuri noteikti neatstās vienaldzīgus simpātiskākos klasesbiedrus arī 20 gadus pēc izlaiduma.

Jauniešu komēdija "Tizlenes", kas savu pirmizrādi piedzīvoja 25. augustā, ir kino un teātra režisores Martas Elīnas Martinsones debijas pilnmetrāžas filma, kas ieturēta komēdijas žanrā un 2000. gadu estētikā. "Tizlenes" vēsta par trīs draudzeņu – Sarmītes, Svetas un Katrīnas – piedzīvojumiem 2000. gada priekšvakarā. Trijotne ir nolēmusi mainīt savu klases "tizleņu" statusu un pabeigt 9. klasi "stilīgo statusā".

Galvenajām lomām izvēlētas skolas vecuma aktrises – Asnāte Sofija Rožkalne, Ludmila Karpova, Kartīna Dambeniece un Gerda Embure, kurām piebalso arī pieredzējušu un plaši pazīstamu aktieru ansamblis, tostarp Guna Zariņa, Daiga Kažociņa, Ģirts Krūmiņš, Imants Strads un Mārtiņš Kalita. Epizodiskas lomas tikušas arī šī laika populārās kultūras zvaigznēm, tostarp reperiem un sociālo tīklu platformu zvaigznēm Jānim Krīvēnam un Edgaram Bāliņam, kā arī reperei Viņa.

"Tizlenes" ir producējusi Latvijas filmu studija "Ego Media", sadarbojoties ar vietējā satura ražotāju "Tet studio" un mediju grupu "TV3 Group". Filmas izplatītājs Latvijas kinoteātros – "ACME Film".

Martas Elīnas Martinsones veidotā spēles īsfilma "Viesturs Kairišs iznāk no meža" (2018) ieguvusi balvu "Lielais Kristaps" kategorijā "Labākā studentu filma", bet 2019. gadā režisore kopā ar Alisi Zariņu saņēma "Lielā Kristapa" balvu par labāko scenāriju spēlfilmai "Blakus" (2019). "Tizlenes" ir Martinsones debijas pilnmetrāžas filma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!