Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 6. novembrī Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku 5. Starptautiskā Eiropas filmu festivāla ietvaros demonstrēta Jāņa Norda filma "Mammu, es tevi mīlu!", portālu "Delfi" informē Ārlietu ministrija.

Festivāla mērķis ir iepazīstināt Baku skatītājus ar Eiropas valstu jaunākajām kinofilmām un veicināt Eiropas kino popularitāti reģionā.

Dalībai festivālā nav žanra ierobežojumu. Visas filmas tiek demonstrētas pilsētas centrālajā kinoteātrī un skatāmas bez ieejas maksas, tā nodrošinot kino pieejamību iespējami plašam interesentu lokam.

Latvijas vēstniecība uz filmas „Mammu, es tevi mīlu!” seansu īpaši aicināja latviešu diasporas pārstāvjus, skolu jauniešus un vēstniecības draugus un sadarbības partnerus Baku. Pirms filmas klātesošos uzrunāja Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Azerbaidžānā Hardijs Baumanis.

Starptautiskais Eiropas filmu festivāls Baku norisinās no 30. oktobra līdz 9. novembrim, un to organizē Eiropas Savienības delegācija Azerbaidžānā sadarbībā ar Eiropas Savienības dalībvalstu vēstniecībām.

Latvijas vēstniecība festivāla organizēšanā piedalās jau piekto reizi. Iepriekš šajā festivālā izrādītas "Sapņu komanda 1935", "Seržanta Lapiņa atgriešanās", "Rīgas sargi" un "Vecās pagastmājas mistērijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!