Iepriecinot visus mājās palikušos, 2018. gada skatītākās pašmāju filmas "Homo Novus" veidotāji piedāvā iespēju šo kinodarbu šajā nedēļas nogalē tiešsaistē noskatīties bez maksas.

Filmu var noskatīties šeit!

"Ja visi griķi apēsti un papīrs izlietots, bet māc garlaicība, piedāvājam jums īpašu iespēju šajā nedēļas nogalē noskatīties "Homo Novus"," savā "Facebook" kontā raksta filmas producenti no "Film Angels Studio". Publiskotajai versijai ir pieejami subtitri angļu un krievu valodā.

"Homo Novus" ir romantiska intrigu un pārpratumu komēdija, kuras pamatā ir Anšlava Eglīša romāns ar tādu pašu nosaukumu. Filma vēstī par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kas no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā viņš nokļūst mākslinieku bohēmā un iemīlas. Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu.

"Homo Novus" tapusi programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei". Tās režisore ir Anna Viduleja, bet lomās redzami spožākie pašmāju aktieri Igors Šelegovskis, Kristīne Krūze-Hermane, Kaspars Znotiņš, Kaspars Zvīgulis, Andris Keišs, Gundars Āboliņš un citi.

Atgādinām, ka 2018. gadā, kad filma piedzīvoja pirmizrādi, to kinoteātros noskatījās vairāk nekā 91 500 skatītāju, liecina Nacionālā kino centra apkopotie dati. "Homo Novus" bija gada skatītākā pašmāju filmas un otrā skatītākā kinoteātros vispār.

Jau ziņots, ka straujās koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" dēļ valstī no 13. marta līdz 14. aprīlim ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, mudinot iedzīvotājus palikt mājās un pēc iespējas mazāk apmeklēt publiskas vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!