Šā gada "Oskara" balvas pasniegšanas ceremonijas laikā pie skatītājiem nonācis režisora Stīvena Spīlberga jaunās filmas – mūzikla "West Side Story" ("Vestsaidas stāsts") pirmais tīzeris.

Jaunā filma, kuras pirmizrāde bija plānota jau 2020. gadā, ir 1961. gada klasiskās filmas rimeiks.

Stīvena Spīlberga filmā Tonija lomā būs redzams amerikāņu aktieris dziedātājs un dīdžejs Ansels Elgorts (Ansel Elgort), bet Marijas lomu izdziedās 19 gadus vecā dziedātāja un jūtūbere Reičela Zeglere (Rachel Zegler).

Jaunās filmas scenārija autors ir Tonijs Kušners (Tony Kushner), kurš jau iepriekš sadarbojies ar Spīlbergu radot scenāriju filmām "Lincoln" ("Lincoln", 2012) un "Munich" ("Minhene", 2005). Taču stāsta pamatā ir slavenais Artura Lorensa (Arthur Laurents) un Leonarda Bernsteina mūzikls, kas Brodvejā pirmizrādi piedzīvoja 1957. gadā.

Šekspīra "Romeo un Džuljetas" iedvesmotais stāsts vēsta par 50. gadu Ņujorku, kuras ielās savā starpā karo divas bandas. Tonijs ir vienas bandas vadoņa labākais draugs, bet Marija - puertorikāņu bandītu grupas vadoņa māsa. Abi iemīlas viens otrā par spīti abu bandu naidam.

"Tas ir bijis bezprecedenta ceļojums: priekpilna, satriecoša, aizkustinoša un bezgalīgi pārsteidzoša satikšanās ar vienu no pasaules dižākajiem mūzikliem," iepriekš paudis Spīlbergs. Filma uzņemta Ņujorkā. "Pilsēta mums aizdeva savu skaistumu un enerģiju, bet mēs dziļi ienirām tās multikulturālajā un daudzpusīgajā gaisotnē," teicis režisors.

Par to, ka "oskarotais" režisors Spīlbergs ķēries pie klasiskā mūzikla ekranizācijas, tika ziņots jau 2019. gadā, bet filmas pirmizrāde tika atlikta Covid-19 pandēmijas dēļ. Šobrīd plānots, ka filma uz lielajiem ekrāniem nonāks šā gada 10. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!