Tuvojoties valsts svētkiem, filmas "Dvēseļu putenis" veidotāji sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina ielūkoties Latvijas vērienīgākās kara drāmas aizkadros. Skatītājiem ir iespēja sešu video sērijā piedzīvot 100 gadus senus notikumus un uzzināt, kā cīņā par brīvību tapa Latvijas valsts. Pirmajā epizodē "Brīvprātīgie – filmas armija" skatītāji var iejusties simtiem brīvprātīgo masu skatu dalībnieku lomās.

Pirmā aizkadru sērija "Brīvprātīgie - filmas armija" ir veltīta simtiem filmas pašaizliedzīgo masu skatu dalībnieku vecumā no četriem līdz pat teju 90 gadiem. Celties četros no rīta, peldēt ledus aukstā ūdenī, samirkt dubļos un neskaitāmas reizes atkārtot vienu epizodi – tā bija viņu pieredze filmēšanas laukumā.

Kas viņus motivē piedalīties un iedvesmot citus? To atklāj Rihards Sniegs, filmas masu skatu dalībnieks. Par brīvprātīgo aktieru ieguldījumu stāsta arī filmas režisors Dzintars Dreibergs un brīvprātīgo masu skatu dalībnieku koordinatore Annija Korpa.

Kara drāma "Dvēseļu putenis" tiek uzņemta pēc Aleksandra Grīna romāna "Dvēseļu putenis" motīviem un tās pirmizrāde gaidāma 2019. gada 11. novembrī.

Sešas "Dvēseļu putenis" aizkadru video sērijas skatāmas LMT Viedtelevīzijā, lietotnē "LMT Straume" un internetā. Skatītāji ir aicināti izteikt savas domas Twitter diskusijā ar tēmturi #LMTstraume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!