Publicēts treileris Elzas Gaujas dokumentālajai filmai "Tikmēr Lucavsalā", kas skatītājiem sniedz ieskatu filmas noskaņā. Filma uz kinoekrāniem nonāks pēc Lieldienām, pirmizrāde notiks 21. aprīlī kinoteātrī "Splendid Palace", pēc tam filmu varēs skatīties visā Latvijā.

Lucavsalas atpūtnieku vidū ir jauni eko-aktīvisti, copētāji, kundzītes gados ar lakatiņiem galvās, daudzbērnu ģimenes, svētdienas grillētāji, garīgo festivālu rīkotāji; arī alkoholiķi - dedzinātāji, bezpajumtnieki, ballīšu rīkotāji, arheologu kluba entuziasti un puslegāli uzceltu "būdiņu" iemītnieki. No tām dažas izmēru ziņā līdzinās kārtīgām privātmājām. Un šī krāšņā buķete atrodas tikai 10 minūšu autobraucienā no Vecrīgas, apslēpta nevērīgu garāmbraucēju skatam.

Režisore ar vieglu humora devu filmā aplūko Eiropas mērogā unikālo Lucavsalas mazdārziņu vidi. Šajā oāzē, kas atrodas pašā pilsētas sirdī, satiekas izteikti atšķirīgi un kolorīti cilvēki. Lucavsalas tālākais liktenis ir neskaidrs — tas izšķirsies cīņā starp zaļi domājošajiem eko-ideālistiem un pragmatiskiem biznesmeņiem.

Jāpiebilst, ka filmas režisore Elza Gauja šonedēļ saņēmusi finansējumu jaunai filmai, jau maijā ar Valsts Kultrūkapitāla fonda atbalstu sāksies filmas "Paskarte no Romas" uzņemšana ar Jāni Jarānu un Indru Burkovsku galvenajās lomās.

Filmas "Tikmēr Lucavsalā" režisore un scenārija autore ir Elza Gauja, operators — Jānis Rubenis, montāžas režisors — Jurģis Ločmelis, producents un mūzikas autors — Andris Gauja. Filma tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Nacionālā Kino centra un Rīgas Domes finansiālu atbalstu. Producējošā studija — Riverbed, kas plašākai publikai pazīstama ar Andra Gaujas spēlfilmām "Izlaiduma gads" un "Nekas mūs neapturēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!