Latviešu filma nav īsta latviešu filma, ja tajā nav Andra Keiša, kur nu vēl filmā, kuras darbība risinās Jelgavā. Vēl labāk, ja tajā ir arī Guna Zariņa un Ieva Puķe. Un pavisam labi, ja viņi paši ir piedzīvojuši laiku, par kuru ir filmas stāsts. Par to arī šajā video. Andris Keišs un Guna Zariņa filmā tēlo skolotājus, bet Ievai Puķei jāiznes sarežģītā mātes loma.

Filmas stāsta centrā ir 14 gadus vecais Jānis, Jelgavas puika ar zubra līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nepamanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lapaspusi Jelgavas tīneidžera dzīvē – ir jāspēlē grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un galu galā līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki. Tas ir laiks, par kuru pieaugot, ļoti iespējams būs kauns, bet tikpat iespējams tas izrādīsies pats labākais dzīves periods. Filmas stāsts risinās uz 1994. gada notikumu fona – cietumnieku izbēgšana Jelgavā, mūzikas ierakstu nelegālais tirgus, Kurta Kobeina nāve.

Filmā piedalās arī tādi visiem labi pazīstami kā aktieri Andris Keišs, Guna Zariņa, Ieva Puķe, Kaspars Gods, Māra Ķimele, Elīna Vaska, Jānis Jarāns un citi.

Filma veidota Jura Podnieka studijā. Režisors – Jānis Ābele, scenārija autors – Matīss Gricmanis, operators – Aigars Sērmukšs, mākslinieks – Aivars Žukovskis, producente – Antra Cilinska.

Filmas pirmizrāde būs 18. septembrī, savukārt no 20. septembra tā būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!