Filmas "Jelgava '94" aizkadru 4. sērijā "Beidzot mūs kāds pamodināja" var iepazīties ar filmas galvenā varoņa Jāņa atveidotāju Bruno Bitenieku – Rīgas Teikas vidusskolas skolēnu.

Publicētajās recenzijās un sociālo mediju atsauksmēs skatītāji īpaši izceļ Bruno harizmu un dabiskumu, pat salīdzinot ar aktiera Žana Pjēra Leo atveidoto Antuānu Duanelu no režisora Fransuā Trifo meistardarba "400 sitienu".

Bruno atzīst dalība filmā ir neaizmirstama pieredze, lai arī pats nemaz aktieru atlasei nepieteicās – to viņa vietā izdarīja mamma. Īstajā dzīvē Bruno klausās hiphopu, viņu aizrauj sports un viņam piemīt lieliska humora izjūta.

Filmas "Jelgava '94" stāsta centrā ir četrpadsmitgadīgais Jānis, Jelgavas puika ar "zubra" līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nepamanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lappusi Jelgavas pusaudža dzīvē – ir jāspēlē grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki.

Tas ir laiks, par kuru pieaugot, ļoti iespējams, būs kauns, bet tikpat iespējams, ka tas izrādīsies pats labākais dzīves periods. Filmas pamatā ir Jāņa Joņeva tāda paša nosaukuma kulta romāns, kura stāsts risinās uz 1994. gada notikumu fona – cietumnieku izbēgšana Jelgavā, mūzikas ierakstu nelegālais tirgus, Kurta Kobeina nāve.

Filma "Jelgava '94" skatāma Latvijas kinoteātros. Šonedēļ gaidāmi arī vairāki filmas īpašie seansi ar radošās komandas dalību. 28. septembrī grupa viesosies Siguldā (pēc seansa, kas sākas pulksten 11.15), Cēsīs (pēc seansa pulksten 16.00) un Madonā (pēc seansa pulksten 20.30).

Filma veidota Jura Podnieka studijā, režisors Jānis Ābele. Lomās jaunie aktieri Bruno Bitenieks, Alekss Tauriņš, Endijs Žuks, Elizabete Zviedre, kā arī tādi visiem labi pazīstami aktieri kā Andris Keišs, Guna Zariņa, Ieva Puķe, Kaspars Gods, Māra Ķimele, Elīna Vaska, Jānis Jarāns un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!