Šoruden pie skatītājiem Latvijā nonāca dokumentālā animācijas filma "Mans mīļākais karš", kas vēsta par pieaugšanu un izvēlēm padomju laika Latvija. Filma rosinājusi dialogu starp dažādām paaudzēm par mītiem un patiesībām padomju okupācijas laikā. Tomēr, lai no izprastu, nepieciešamas zināšanas par sadzīviskām lietām, kas mūsdienu cilvēkam nav pazīstamas. Filmas režisore Ilze Burkovska-Jakobsena video stāsta par to, kas ir kāvi, blats, goda plāksne, kvalitātes zīme, deficīts, sūdzību grāmata un citas parādības Padomju Savienībā.

Atgādinām, ka dokumentālā animācijas filma "Mans mīļākais karš" pirmizrādi Latvijā piedzīvoja šā gada 22. septembrī. Tā ieguvusi divas Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" kategorijās "Labākā animācijas filma" un "Labākā animācijas filmas režija". Tāpat filma novērtēta ar balvu prestižajā Ansī animācijas festivālā, Francijā.

Filmu šobrīd iespējams noskatīties internetā, bet no pirmdienas, 23. novembra, tā būs skatāma arī "LMT Straume".

Jau ziņots, ka režisore Ilze Burkovska-Jakobsena autobiogrāfisko darbu "Mans mīļākais karš" veidojusi 10 gadus. Filmas pamatā ir autores atmiņas, spriedumi un fantāzijas, taču kinodarba pamatstruktūru veido patiesi vēsturiskie fakti. Filmā bez animācijas izmantotas ar dokumentālas liecības: televīzijas ziņu fragmenti, avīžu izgriezumi, fotogrāfijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!