Šopavasar uz lielajiem ekrāniem nonāks igauņu filma – viduslaiku trilleris "Aptiekārs Melhiors" (Apteeker Melchior), ko veido pazīstamais režisors Elmo Nīganens (Elmo Nüganen).

Filmas pirmizrāde plānota 2022. gada 15. aprīlī, vēsta "Delfi.ee".

Kā igauņu medijam stāsta filmas producents Esko Rips, "Aptiekāra Melhiora" pirmizrāde pandēmijas dēļ jau divas reizes tikusi atlikta. "Šis ir pēdējo gadu vērienīgākais kino projekts Igaunijā. Šī filma ir radīta lielajam ekrānam un visplašākajai publikai, taču līdz šim vīrusa izplatības ierobežošanai pieņemtie noteikumi nav ļāvuši šos divus nosacījumus realizēt. Tāpēc šobrīd filmas pirmizrāde ir ieplānota aprīlī, un ceram, ka ikviens, kas vēlēsies to noskatīties, varēs to izdarīt kinoteātrī," sacīja producents.

Filmas pamatā ir igauņu rakstnieka Indreka Harglas darbi par Aptiekāru Melhioru (latviski grāmatas izdod "Zvaigzne ABC", tulkojusi Maima Grīnberga). Vērīgi lasītāji filmā atpazīs grāmatas "Aptiekārs Melhiors un Olevistes baznīcas noslēpums" sižetu un varoņus, taču tas ir pielāgots un papildināts kino versijai.

Plānots, ka filmai būs divi turpinājumi. Kopējais filmu triloģijas budžets ir seši miljoni eiro.

Triloģija top kā Igaunijas, Vācijas, Latvijas un Lietuvas kopražojums. Daļēji "Aptiekārs Melhiors" uzņemts kinopilsētā "Cinevilla". Filmas tapšanā piedalījusies arī latviešu māksliniece Kristīne Jurjāne, vēsta "Delfi.ee".

Filmas autors Elmo Nīganens ir viens no vadošajiem teātra un kino režisoriem Igaunijā, Tallinas pilsētas teātra mākslinieciskais vadītājs. 2012. gadā Nīganens Latvijas Nacionālajā teātrī iestudēja populārā igauņu autora Antona Hansena Tamsāres darbu "Zeme un mīlestība" ar Ditu Lūriņu-Eglienu un Uldis Anži galvenajās lomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!