Šā gada decembrī uz lielajiem ekrāniem nonāks jauna latviešu kriminālkomēdija "Kriminālās ekselences fonds". Dažus mēnešus pirms pirmizrādes publicēts filmas treileris, sniedzot ieskatu jaunajā kinodarbā.

Filmas režisors un scenārija autors ir Oskars Rupenheits, kuram šī būs pirmā pilnmetrāžas spēlfilma, bet līdz šim viņš ir bijis labi zināms kā īsfilmu un reklāmu režisors. Rupenheits veidojis arī vairākas no "Piena festivāla" plašu popularitāti guvušajām īsfilmām.

"Filmas galvenais varonis Imants Veide raksta scenāriju seriālam par krāpniekiem un kopā ar čomu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Taču Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Pie apvāršņa parādās veci žuļiki Duļķis un Aļģe, bet lielākais šķērslis ceļā uz kriminālās autoritātes statusu ir Imanta Kaimiņiene, kurai, kā izrādās, ir lielāki pauti nekā visiem pārējiem kopā," vēsta filmas anotācija.

Filma plašāku uzmanību izpelnījās ar naudas vākšanu tās tapšanai. Kopumā platformā "ProjektuBanka.lv" "Kriminālās ekselences fonds" savāca vairāk nekā 10 tūkstošus eiro. Tāpat filmas budžetu veido gan filmas autoru, gan privātu atbalstītāju un labvēļu līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!