Teātra režisors un aktieris Mārcis Lācis laidis klajā savas debijas pilnmetrāžas spēlfilmas "Revolūcija" treileri. Filma vēsta par krīzi teātra tumšo aizkulišu pasaulē, atklājot aktieru emocionālās spriedzes vadīto cīņu par novērtējumu un arī pašiem ar sevi.

Filmas pirmizrāde gaidāma 25. februārī kinofestivālā "Lielais Kristaps", un uzreiz pēc tam tā būs skatāma kinoteātros un īpašajos seansos.

Kā vēsta filmas veidotāji, Latvijas kino netipiskās sirreālās komēdijas centrā ir pilsētas Mazā teātra vadošais tandēms, Ivars (Ivars Krasts) un Armands (Armands Berģis), kas jauna un ambicioza režisora vadībā strādā pie sezonas pēdējā jauniestudējuma par Franču revolūciju. Nedēļu pirms pirmizrādes publikas un kritiķu mīlulis Armands saņem vilinošu piedāvājumu turpināt karjeru Lielajā teātrī. Sava labākā drauga un kolēģa nodots, Ivars pakāpeniski zaudē saiti ar realitāti, viņa lēmumiem tuvinot teātri neizbēgamai katastrofai.

"Revolūcija" aicina skatītāju smieties un līdzpārdzīvot galveno tēlu iekšējai revolūcijai, raisot emocijas, kas līdzīgas varoņu piedzīvotajam, vēsta filmas veidotāji.

Foto: Kadrs no filmas.

Eksperimenti ar kino valodu un tehniskajiem paņēmieniem rada savdabīgu tuvību - filma sastāv no 14 gariem, nepārtrauktiem kadriem reālajā laikā, un skatītājs tiek ierauts jebkur, kur kamera to ved. Šāds sarežģīts tehniskais risinājums - kadra iekšējā montāža filmēšanas laukumā - ir nopietns pārbaudījums visai filmas uzņemšanas komandai, jo vismazākā kļūda nozīmē atgriešanos garā kadra sākumpunktā.

"Revolūcijas" radošā komanda ir pārliecinājusies par savstarpējo sinerģiju, šādā sastāvā sastrādājoties arī citos projektos - Lācis ir arī viens no diviem galvenajiem aktieriem brāļu Ābeļu spēlfilmā "Nemierīgie prāti" (operators – Mārcis Ābele), kas pirmizrādi kinoteātros piedzīvos jau 2022. gada 1. aprīlī. Savukārt "Revolūcijas" komponists Toms Auniņš "Nemierīgajos prātos" būs otrs galvenās lomas atveidotājs.

Filmas "Revolūcija" režisors un scenārija autors ir Mārcis Lācis, operators un montāžas režisors Mārcis Ābele, producents Raitis Ābele, komponists Toms Auniņš, galvenais mākslinieks Aivars Žukovskis, skaņu režisors Jānis Zaneribs, izpildproducente Sintija Brakša, kostīmu māksliniece Elīna Pērkone, grims Zane Žilinska.

Galvenajās lomās spēlē Ivars Krasts, Armands Berģis, Agris Krapivņickis, Rolands Beķeris, Dana Avotiņa-Lāce, Toms Auniņš, Kaspars Dumburs, Jana Ļisova, Mārcis Lācis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!