Aptuveni mēnesi pirms pirmizrādes "Netflix" publicēts režisora Spaika Lī jaunās filmas "Da 5 Bloods" treileris.

Kā raksta ārvalstu mediji, filma vēsta par Vjetnamas kara veterāniem – afroamerikāņiem. kuri atgriežas Vjetnamā, lai atrastu sava līdera mirstīgās atliekas un kopā ar viņu apbedītās bagātības. Taču viņiem nāksies saskarties ar kara radītajām sekām šajā valstī un pašu atmiņām.

Jaunajā filmā būs redzami aktieri Čedviks Bosmens (Chadwick Boseman), Delrojs Lindo (Delroy Lindo), Klarks Pīterss (Clarke Peters), Norms Luiss (Norm Lewis) un Aisajs Vitloks Juniors (Isiah Whitlock Jr).

Filmas scenārija autors ir pats Spaiks Lī, kurš to rakstījis kopā ar vēl trim citiem autoriem – Deniju Bilsonu, Polu DeMeo un Kevinu Vilmotu.

Jaunā filma tapusi "Netflix" paspārnē un plānots, ka tur arī tā piedzīvos pirmizrādi un skatītājiem būs pieejama no šā gada 12. jūnija.

Spaiks Lī ir viens no ievērojamākajiem afroamerikāņu režisoriem Holivudā, kurš savos darbos aplūko rasu attiecību, diskriminācijas un nevienlīdzības jautājumus. Viņš kino darbojas kopš 80. gadiem, līdz šim uzņemot vairāk nekā 30 filmu.

Iepriekšējā Spaika Lī filma "BlacKkKlansman" tika novērtēta kā viena no 2018. gada labākajiem kino darbiem. Tā tika nominēta "Oskara" balvai sešās kategorijās, tai skaitā galvenajā – "Labākā filma", bet balvu ieguva par labāko adaptēto scenāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!