Foto: Kadrs no video

Režisors Juris Poškus turpina darbu pie savas jaunākās filmas "Saule spīd 24 stundas", kurai šobrīd uzsākta pēcapstrāde. Gaidot filmas pirmizrādi nākamgad, tās veidotāji piedāvā pirmo ieskatu nofilmētajā.

Par filmas vizuālo attēlu rūpējies norvēģu operators Martins Edelstens, krāsu korekciju veiks operators Andrejs Rudzāts.

Filmā būs redzams starptautisks aktieru ansamblis, bet galvenajā lomā – Andris Keišs.

Kā atklāj filmas veidotāji, tā būs par "latviešu sapni", kad sasniegts ir šķietami viss, statuss sabiedrībā, pietiekams labklājības līmenis, bet rodas jautājums – ko tālāk? Sagaidot savu 40 gadu dzimšanas dienu, galvenais varonis Mārtiņš nolemj pārdot visu un doties uz Ziemeļpolu, lai šķietami sāktu dzīvi no jauna.

Filma jau tapšanas stadijā saņēma Triestes festivāla un Polijas reklāmas aģentūras "Connecting Dots" publicitātes balvu. Tā tiek pieteikta kā ironisks stāsts par dzīves jēgas meklējumiem un šobrīd ir plānots, ka uz ekrāniem tā nonāks nākamgad.

Publicētajā ieskatā redzami filmas varoņi, ko atveido Andris Keišs, Kaspars Znotiņš, Intars Rešetins kā arī epizodiskās lomās – filmas producente Madara Melberga un Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis.

Filmas režisors Juris Poškus līdz šim plašākai auditorijai zināms ar filmām "Kolka Cool" un "Bet stunda nāk". Filma top studijā "FA Filma" ar Latvijas Nacionālā kino centra atbalstu, kā arī nozīmīgs filmas partneris radošā un dramaturģiskā kontekstā ir Kristiāns Gabaliņš un viņa uzņēmums "Krāsu serviss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!