Foto: Publicitātes foto

Programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" topošās režisores Madaras Dišleres filmas bērniem "Paradīze '89" uzņemšanas posms ir noslēdzies, pavēstīja Nacionālā Kino centra (NKC) vecākā referente ražošanas jautājumos Zanda Dūdiņa.

Filmai piesaistīts vācu kopproducents, un patlaban norisinās darbs pie filmas montāžas. Filmas pirmizrāde plānota 2018. gada februārī, piebilda Dūdiņa.

Filmas darbība norisinās 1989. gada augustā, kad māsas Paula un Laura vasaras brīvlaikā ierodas mazpilsētā ciemos pie māsīcām, liecina NKC informācija.

Ciemošanās laikā māsīcu mātes Ievas nav mājās, un meitenes iztēlojas, kā ir būt pieaugušām. Filmā Paulai rodas sajūta, ka viņas vecāki šķiras, turklāt spriedzi kāpina televīzijas ziņas par asiņainiem notikumiem, un meiteņu attiecības, mijoties bailēm par tuvojošos karu un nespēju emocionāli tikt galā ar pieaugušo dzīvi, kļūst saspīlētas.

Pēc NKC informācijas, Paulas pieaugšanas stāsts Latvijas ceļā uz neatkarību ir balstīts uz patiesiem notikumiem.

Dūdiņa pavēstīja, ka plānotais filmas finansējums ir 1 077 402 eiro eiro, tostarp NKC kopējais finansējums filmas tapšanai - 711 606 eiro.

Filmas režisore un scenārija autore ir Dišlere, operators - Gints Bērziņs, mākslinieks - Aivars Žukovskis, savukārt filmas producentes ir Aija Bērziņa un Alise Ģelze. Filma tapusi studijā "Tasse Film".

Kā atzīmē NKC, režisore Dišlere ir viena no jaunākajiem režisoriem Simtgades filmu programmā, bet ar kino saistīta kopš bērnības - piecu gadu vecumā atveidoja Emīla māsiņas Idas lomu Vara Braslas spēlfilmā "Emīla nedarbi".

Dišlere 2012. gadā Latvijas Kultūras akadēmijā ieguva bakalaura grādu režijā. Jaunā režisore kopš 2004. gada strādājusi dažādu filmu uzņemšanā vairākās profesijās, taču galvenokārt par režisora asistenti vai otru režisori. Kopš 2008. gada viņa režisējusi deviņas īsfilmas.

Filma "Paradīze '89" ir Dišleres debija pilnmetrāžas spēlfilmas formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!