Foto: Publicitātes foto
Studija “Tanka” ir veiksmīgi pabeigusi jaunās latviešu spēlfilmas “Mammu, es tevi mīlu” uzņemšanu. Filmas scenārists un režisors ir Jānis Nords, bet filmas operators - pieredzējušais Losandželosas profesionālis Tobias Datums (Tobias Datum), portālu “Delfi” informē filmas izpildproducente Daiga Livčāne.

"Mammu, es tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par 13 gadus vecu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīma piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

"Filmā būs gan krimināla intriga, gan spriedzes momenti, taču šī filma, pirmkārt, ir stāsts par to kā saglabāt cilvēcīgumu brīdī, kad esi nonācis pamatīgā ķezā", par filmu stāsta tās režisors Jānis Nords.

Filmas galvenā varoņa Raimonda meklējumi notika piecās kārtās, pārskatot vairāk nekā 1200 kandidātu no visas Latvijas. Konkursu izturēja Kristofers Konovalovu no Cēsīm. Raimonda mammu atveido Dailes teātra aktrise Vita Vārpiņa, kura šogad tika nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai nominācijā Gada aktrise. Filmā tāpat piedalās aktrise Indra Briķe - šī gada "Spēlmaņu nakts" balvas ieguvēja, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs, Edgars Samītis. Vairākas svarīgas epizodiskas lomas atveido savas profesijas patiesi pārstāvji - policisti, ārsti, skolotāji, orķestra dalībnieki un 6.vidusskolas skolas direktors, diriģents Haralds Bārzdiņš.

 "Mammu, es tevi mīlu" ir otrā studijas "Tanka" producētā pilnmetrāžas spēlfilma. 2010.gadā pirmizrādi un plašu skatītāju atsaucību piedzīvoja "Tanka" veidotā un Gata Šmita režisētā komēdija "Seržanta Lapiņa atgriešanās", kurā Jānis Nords bija scenārija autors.

Filma "Mammu, es tevi mīlu" uz Latvijas kinoteātru ekrāniem nonāks 2012.gada rudenī.

Filma uzņemta ar Nacionālā Kino centra atbalstu, sadarbībā ar Lietuvas producentu grupu "Artbox" un filmu tehnikas kompāniju "Cinevera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!