Foto: Publicitātes foto
Igaunijas kinopreses apvienības balvu par 2019.gada labāko Igaunijas filmu saņēmusi režisora Tanela Tooma spēlfilma "Patiesība un taisnība", kas jau kļuvusi arī par visu laiku apmeklētāko igauņu filmu.

Jau ziņots, ka šo filmu Igaunija izvirzījusi apbalvošanai ar ASV Kinoakadēmijas godalgu "Oskars" kategorijā "Labākā starptautiskā spēlfilma", kas agrāk bija pazīstama kā "Labākā filma svešvalodā", un tā iekļauta starp desmit kinodarbiem, no kuriem 13.janvārī tiks atlasītas piecas pretendentes uz ASV Kinoakadēmijas apbalvojumu.

"Patiesība un taisnība" decembrī tika godalgota ar Starptautiskās preses akadēmijas balvu "Satellite Award" kā labākā filma svešvalodā.

Igaunijas simtgades filmu programmas spēlfilma "Patiesība un taisnība" tapusi pēc igauņu literatūras klasiķa Antona Tammsāres tāda paša nosaukuma piecdaļu romāna, kas iznācis laikā no 1926. līdz 1933. gadam un latviski pazīstams kā "Zeme un mīlestība". Galvenās lomas šai episkajā filmā atveido Prīts Logs, Prīts Veigemasts, Maikena Šmita un Estere Kuntu.

Filma, kas iznāca uz ekrāniem pagājušā gada 20. februārī, pārspējusi visus Igaunijas kino apmeklējuma rekordus. To redzējuši 267 000 skatītāji – vairāk nekā filmu "Avatārs", kuras sasniegtais rekords netika pārspēts gandrīz deviņu gadu garumā.

Iepriekšējā gadā Igaunijas kinopreses apvienības balvu saņēma režisores Monikas Sīmetsas filma "Biedrs bērns".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!