Foto: Publicitātes foto
Londonā, "Covent Garden" opera namā svētdien, 13. februārī notiks Britu Kinoakadēmijas balvas (BAFTA) "Zelta maska" pasniegšanas ceremonija.

Šogad līdere ar 14 nominācijām ir Toma Hūpera filma "Karaļa runa", kas nominēta arī galvenajā kategorijā Labākā filma. Galvenās lomas atveidotājs Kolins Fērts pretendē arī uz Labākā aktiera titulu.

Starp līderiem ir arī Darena Aronofska lente "Melnais gulbis", kas nominēta 12 kategorijās, savukārt Kristofera Nolana "Pirmssākums" un brāļu Koenu "Īstenā drošsirdība" katra nominēta astoņām balvām. "Zelta Globusu" ieguvusī filma "Sociālais tīkls" pretendē uz "Zelta masku" sešās kategorijās.
Labākā aktiera balvai līdzās Kolinam Fērtam pretendē arī Havjērs Bardems par lomu Meksikas un Spānijas filma "Biutiful ", Džefs Bridžess par lomu filmā " Īstenā drošsirdība", Džeimss Franko par lomu filmā "127 stundas" un Džese Aizenbergs par lomu filmā "Sociālais tīkls".

Savukārt labākās aktrises balvai par darbu filmā " The Kids Are All Right" izvirzītas Anete Beninga un Džuliana Mūra. Uz balvu pretendē arī Natālija Portmena par lomu filmā "Melnais gulbis", Nomi Rapasa par lomu filmā "Meitene ar pūķa tetovējumu" un Heilija Steinfīlda par lomu filmā "Īstenā drošsirdība".

Par mūža ieguldījumu kinoindustrijā ceremonijā tiks godināts 88 gadus vecais britu aktieris Kristofers Lī, kas pazīstams skatītājiem no tādām filmām kā "Lord of the Rings" ("Gredzenu pavēlnieks"), "Mio, my Mio" ("Mio, manu Mio") un "Sleepy Hollow" ("Jātnieks bez galvas")

BAFTA balva tiek uzskatīta par britu atbildi Holivudas "Oskaram". Tā dibināta 1947. gadā un un kopš 2002. gada notiek pāris nedēļas pirms "Oskara" ceremonijas Losandželosā. Britu kinoakadēmijas goda prezidents ir Viņa Karaliskā augstība princis Viljamss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!