Foto: EPA/LETA
Beverlihilzas viesnīcā "Beverly Hilton Hotel" svētdien, 15. janvārī pasniegs prestižās kinobalvas "Zelta globuss", kuras aizvadītā gada labākajām kinofilmām un aktieriem piešķir Holivudas ārvalstu preses asociācija.

Jau ziņots, ka starp nomināciju līderiem šogad ir Mišela Hazanaviča melnbaltā filma "The Artist" ("Mākslinieks"), kas kopumā nominēta sešiem "Globusiem", tai skaitā arī kategorijā Labākā komēdija vai mūzikls. Starp līderiem ir arī abas Džordža Klūnija filmas "The Descendants" ("Pēcteči") - piecas nominācijas un "The Ides of March" ("Marta īdas") - četras nominācijas.

Piecas nominācijas ieguvusi arī drāma par pilsoņtiesībām "Help" ("Kalpone"), bet Vudija Alena komēdija "Midnight in Paris" ("Pusnakts Parīzē") un beisbola drāma "Moneyball" ("Naudas spēle") ar Bredu Pitu galvenajā lomā nominētas četrās kategorijās.

Svētdien plkst.17 pēc Losandželosas laika (pirmdien plkst.3 pēc Latvijas laika) Beverlihilzas viesnīcā "Beverly Hilton Hotel" sāksies Holivudas ārzemju preses balvu pasniegšanas ceremonija, kuru vadīs skandalozais komiķis Rikijs Džervaiss (Ricky Gervais). Kā ziņots iepriekš, visvairāk nomināciju "Zelta globusa" balvām - kopumā sešas - saņēmusi Mišela Hazanaviča melnbaltā mēmā kinofilma "The Artist" ("Mākslinieks"), kas pretendē arī uz gada labākās komēdijas vai mūzikla titulu.

Uz labākās drāmas godu pretendē arī Mārtina Skorsēzes filma "Hugo" un Stīvena Spīlberga kara drāma "War Horse".

Pagodinošo Sesila de Milla balvu par mūža ieguldījumu kino industrijā "Zelta globusa" ceremonijā saņems aktieris Morgans Frīmens.

Pilns "Zelta globusa" nomināciju saraksts atrodams šeit.

Ceremonija sāksies svētdien, 15. janvārī plkst.17:00 (pēc Latvijas laika naktī uz pirmdienu plkst 3:00). To trešo gadu pēc kārtas vadīs skandalozais komiķis Rikijs Džerveiss, kurš plaši pazīstams kā populārā seriāla "The Office" britu versijas galvenās lomas atveidotājs.

Džerveiss vadījis ceremoniju arī 2010. un 2011. gadā. Viņa vadīšanas stils Holivudas presē īpaši tika apspriests pērn, kad līdzās balvu pasniegšanai izskanēja ne viena vien dzēlība par sanākušajām slavenībām, kā arī par pašiem organizatoriem - Holivudas Ārvalstu preses asociāciju.

"Zelta globuss" ir otra prestižākā balva aiz "Oskara", un tā tiek uzskatīta par vēstnesi tam, kuras filmas var cerēt uz panākumiem Amerikas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā. "Zelta globuss" tiek pasniegts kopš 1944. gada. Pērn četrus "Zelta globusus", tai skaitā galveno – gada labākā drāma, saņēma Deivida Finčera "The Social Network" ("Sociālais tīkls")

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!