Foto: Vida Press

Neskatoties uz to, ka filmu studija MGM un līdz ar to arī tiesības uz Džeimsa Bonda filmām ir nonākušas "Amazon" īpašumā, filmas par slaveno aģentu 007 arī turpmāk varēs baudīt uz lielā ekrāna, nevis straumēšanas servisā.

Jau ziņots, ka "Amazon" iegādājās MGM pagājušajā nedēļā un darījuma summa veido 8,45 miljardus ASV dolāru (6,9 miljardus eiro).

Bonda filmu producenti Barbara Brokoli un Maikls Dži Vilsons uzsvēruši BBC, ka darījums neietekmēs turpmākās kinolentes par slepeno aģentu 007 un arī turpmāk tās būs baudāmas uz lielā ekrāna kinoteātros visā pasaulē, nevis "Amazon" straumēšanas servisā.

Tiesības uz Bonda filmām daļēji piederēja studijai MGM, kā arī "Eon Productions" – kompānijai, ko vada Brokoli un Vilsons. Barbara Brokoli ir Bonda filmu pirmā producenta meita, un viņai kopā ar Vilsonu joprojām ir radoša ietekme uz kino ekrāna leģenda 007 tēlu. Neskatoties uz "Amazon" darījumu, tieši viņi būs tie, kas arī turpmāk noteiks, kurš aktieris spēlēs Džeimsu Bondu un kādi būs turpmākie filmas scenāriji. Abi producenti jau iepriekš noraidījuši iespēju Bonda piedzīvojumus pārvērst seriālā. Tāpat abi pauduši, ka slepenajam aģentam joprojām ir jāpaliek vīrietim, sievietēm tiks radītas citas spēcīgu raksturu lomas. Taču producenti neizslēdz, ka nākamais Bonds pēc Daniela Kreiga varētu arī būt citas ādas krāsas aktieris.

Jau ziņots, ka jaunākās Džeimsa Bonda filmas "No Time to Die" pirmizrāde jau vairākkārt atlikta pandēmijas ierobežojumu dēļ. Šobrīd plānots, ka Lielbritānijā tā pirmizrādi piedzīvos šā gada 30. septembrī, bet ASV – 8. oktobrī. Šī ir pēdējā filma, kurā Džeimsa Bonda lomā būs redzams Daniels Kreigs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!