Foto: AFP/Scanpix

Pēc nupat notikušā Kannu kinofestivāla leģendārais amerikāņu režisors Martins Skorsēze devies ceļojumā uz Itāliju, kur ticies ar Romas pāvestu Francisku un paziņojis, ka uzņems filmu par Jēzu, raksta žurnāls “Variety”.

Romas katoļu baznīcas galvas un vairāku mākslinieku un rakstnieku satikšanās laikā pāvests aicinājis radošos cilvēkus veltīt sevi visam, ko cilvēks dzīvo, jūt un pārcieš, radīt harmoniju un skaistumu.

"Esmu atbildējis uz pāvesta aicinājumu vienīgajā man zināmā veidā – izdomājot un rakstot scenāriju filmai par Jēzu," paziņojis Skorsēze. Viņš norādīja, ka tā varētu būt nākamā filma, pie kuras viņš strādās.


Tā nebūs pirmā reize, kad Skorsēze kādā filmā pievērsies Jēzum. 1988. gadā dienasgaismu piedzīvoja viņa reliģiskā drāma "Kristus pēdējais kārdinājums" ("The Last Temptation of Christ"). Lai gan šī filma ir kino meistardarbs, tā savulaik izpelnījusies skandalozu slavu, jo Skorsēze atļāvās Jēzu attēlot kā visparastāko cilvēku, turklāt provocējis skatītāju ar to, kas notiktu, ja Jēzus būtu izvēlējies citu ceļu.

Skorsēzes interpretācija savulaik izraisīja atsevišķu reliģisko kopienu sašutumu, un draudu dēļ viņam uz laiku pat bija jāsarūpē apsardze. Par "Kristus pēdējo kārdinājumu" Skorsēze tika nominēts "Oskaram" kā labākais režisors.

Šogad Kannu kinofestivālā izrādīta jaunākā Skorsēzes filma – "Killers of the Flower Moon", kurā galvenā loma atvēlēta Leonardo Dikaprio. Kinoteātros un straumēšanas platformā "Apple TV" tā nonāks šī gada oktobrī.

Skorsēze 14 reizes nominēts "Oskaram", 2007. gadā viņš ieguva šo balvu par labāko režisora darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!