Foto: Publicitātes attēli
Latvijas fotogrāfs Kaspars Daļeckis, kurš specializējies tā saucamo "timelapse" video veidošanā, uz kino ekrāniem nākamgad plāno prezentēt savu filmu par Rīgu. Pirms tam viņš sola izveidot četras īsfilmas, kuras katra atainos vienu gadalaiku un nozīmīgākos sezonas notikumus Latvijas galvaspilsētā.

Topošās filmas autors portālam "Delfi" atklāj, ka sācis fotografēt jau pirms vairākiem gadiem, izmantojot amatieru fototehniku. "Fotografēju ainavas ap māju, radus un draugus, lietas - principā visu ko redzēju sev apkārt. Kopš tā laika daudz kas ir mainījies. Ar profesionālu tehniku esmu fotografējis dažādus unikālus projektus no Skandināvijas arhipelāgiem līdz Āfrikai un no viļņiem okeānā līdz ledājiem Alpu virsotnēs."

Pašlaik viņš ir sev izvirzījis mērķi izveidot "skaistāko filmu, kāda par Rīgu jebkad ir uzņemta". Tā ieplānota stundu gara un varētu tikt prezentēta 2015. gada maijā.

Video esot jābūt tādam, ko katrs latvietis ar lepnumu rādītu saviem draugiem, radiem, paziņām visā pasaulē. Tam jābūt "tādam, pēc kura noskatīšanās latviešiem būtu lepnums sirdī, bet ārzemnieki iekļautu savos tuvākajos plānos ceļojumu uz Rīgu. Tādam, kam būtu liela pievienotā vērtība, kurš liktu Rīgas vārdam izskanēt pasaulē," stāsta filmas veidotājs.

Kaspara Daļecka veidotā 'timelapse' filma par Gērnsijas salu:

Fotogrāfs skaidro, ka viņa izmantotā tehnika - "time-lapse fotografēšana" - ļauj parādīt Rīgu no neredzētiem rakursiem un neredzētās krāsās. Šajā tehnikā tiek samontēti tūkstošiem nekustīgi uzņemtas fotogrāfijas, iegūstot unikālu video, kur pāris sekundēs var vērot stundām garus periodus.

Lai uzņemtu filmu, Daļeckis šobrīd meklē atbalstītājus - cilvēkus, kas varētu palīdzēt ar pieejām Vecrīgas terasēm, kultūrvēsturiskām ēkām, mikrorajonu augstceltņu jumtiem un citām unikālām vietām. "Filmēšana un montēšana aizņems visu gadu, līdz ar to nepieciešams arī finansiāls atbalsts šā projekta tapšanai," viņš stāsta.

Kaspara Daļecka veidotā 'timelapse' filma par ziemeļblāzmu Latvijā:


Ar autoru var sazināties viņa "Facebook" lapā, kā arī, rakstot uz kasparsdaleckis@gmail.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!