Foto: Agnese Zeltiņa

Viestura Kairiša spēlfilma "Piļsāta pi upis" (Pilsēta pie upes) iekļauta Tallinas "Black Nights" (PÖFF ) starptautiskā konkursa programmā, portālu "Delfi" informē Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

"Black Nights" ir Ziemeļeiropā lielākais A klases festivāls, kas šogad notiks no 13. līdz 29. novembrim. Filma "Piļsāta pi upis" starptautisko pirmizrādi ar nosaukumu "The Sign Painter" Tallinā piedzīvos Latvijas dibināšanas gadadienā – 18. novembrī.

Tallinas kinofestivāla rīkotāji, kas šogad norisināsies jau 24. reizi, preses konferencē nosaukuši vēl 17 filmas, kas pievienojas astoņām jau septembrī izziņotajām, un tagad ir zināma pilnībā visa starptautiskā konkursa programma. Jau iepriekš tika ziņots ka šajā programmā iekļauta arī Lailas Pakalniņas jaunākā spēlfilma "Spogulī".

Festivāla direktore Tīna Lokk komentē: "Ir brīnišķīga sajūta izziņot tik plašu konkursa programmu, tik daudzveidīgu ģeogrāfiskā, stilistiskā un kultūras kontekstu ziņā. Mēs patiešām dzīvojam dīvainā laikā, kas nemitīgi mainās un uzkrauj papildu stresu ikvienam kinoindustrijā strādājošajam. No sirds jūtam līdzi visiem kolēģiem, kas šogad bijuši spiesti pārcelt vai atcelt savus festivālus, un esam priecīgi, ka tomēr varam nodrošināt kinoveidotājiem platformu, kur parādīt skatītājiem savus jaunākos darbus."

Tallinas kinofestivāls "Black Nights" jau iepriekš ziņoja par šī gada norises formātu, kas tiks pielāgots aktuālajai situācijai, bet ir paredzēti arī klātienes notikumi, tai skaitā filmu pirmizrādes. Pilna Tallinas festivāla programma tiks izziņota 6. novembrī, Baltijas konkursa skate – 27. oktobrī. Vairāk informācijas – festivāla mājaslapā.

"Filmas iekļaušana Tallinas kinofestivāla konkursa skatē ir brīnišķīga ziņa šajā laikā, kad vairums starptautisko filmu festivālu tiek atcelti vai pārcelti uz nenoteiktu laiku. Filmas izrādīšana prestižā A klases festivālā piesaista industrijas interesi un ļoti palīdz tās tālākai izplatīšanai citās valstīs. Un, pats galvenais, tā ir lieliska iespēja ar mūsu filmu izstāstīt starptautiskai auditorijai vēl vienu svarīgu Latvijas stāstu," komentē filmas "Pilsēta pie upes" producents Guntis Trekteris.

Režisora Viestura Kairiša spēlfilma "Piļsāta pi upis", kas uzņemta studijā "Ego Media", nacionālo pirmizrādi piedzīvoja šā gada 17. janvārī un līdz šim joprojām ir kinoteātros visvairāk apmeklētā filma 2020. gada repertuārā – vairāk nekā 67 000 skatītāju. Filma izpelnījusies 15 nominācijas šāgada Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps", skatītājiem tā ir pieejama tiešsaistē šeit.

=

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!