Foto: Agnese Zeltiņa

Režisora Viestura Kairiša spēlfilma "Piļsāta pi upis" ("Pilsēta pie upes") joprojām ir šobrīd Latvijas kinoteātros visvairāk skatītā filma – filmu līdz šim noskatījušies jau vairāk nekā 40 tūkstoši skatītāju, portālu "Delfi" informē filmas izplatītāji no "ACME Film".

Kopš filmas nonākšanas uz kinoekrāniem janvāra vidū to kopumā noskatījušies jau 40 829 skatītāji.

Jaunu cilvēku attiecību stāsts uz vēsturisko notikumu fona turpina veiksmīgi uzsākto ceļu pie skatītājiem kinoteātros visā Latvijā. Arī šajā nedēļas nogalē filma būs skatāma ne tikai kinoteātros, bet arī nelielās kino izrādīšanas vietās Latvijas reģionos. Pirms filmas izrādīšanas notiks arī vairāki īpašie filmas seansi, kad ar skatītājiem tiksies filmas veidotāji un aktieri.

Piektdien, 7. februārī, tikšanās ar skatītājiem plānota Blontos, Ludzā, sestdien, 8. februārī, Rēzeknē, bet svētdien, 9. februārī, Preiļos, Dagdā un Daugavpilī.

"Piļsāta pi upis" ir attiecību stāsts uz pagājušā gadsimta 30.-40. gadu vēsturisko pārmaiņu fona. Pirmo reizi vienā Latvijas filmā ietverti daudzi un dažādi vēsturiskie notikumi, kas šajā laikā nepielūdzamā ātrumā sekoja cits citam. Neskatoties uz dramatisko un haotisko vēsturisko situāciju, filmai ir dzīvi apliecinoša intonācija.

Galvenajās lomās filmā: Dāvis Suharevskis, Agnese Cīrule, Gundars Āboliņš, Brigita Cmuntova, Juozas Budraitis. Viesturs Kairišs filmu veido kopā ar saviem ilggadējiem radošajiem partneriem – mākslinieci Ievu Jurjāni un operatoru Gintu Bērziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!