Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 5.novembra vakarā, kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvos sešas dokumentālās filmas, kas runā par šodienai aktuālām tēmām.

Aijas Bley filma "Re starts" atšķiras ar, iespējams, vispersoniskāko stāstu, kurā galvenā varone ir šīs filmas producente Elvita Ruka. Filma nav viņas portrets, bet gan stāsts par sievieti, kas laimīgas nākotnes vārdā cenšas sakārtot pagātnes konfliktus, stāsta filmas veidotāji.

"Valsti veido cilvēki. Ja katrs cilvēks pats risinās savus un savas ģimenes konfliktus, ja neslīgs depresijā un sevis žēlošanā, bet aktīvi centīsies sakārtot dzīvi sev apkārt, ja tieksies pēc personiskās laimes, tad arī valsts un tauta kopumā būs laimīgāka," uzskata Elvita Ruka kā producente.

"Būt par filmas varoni ir ļoti grūti. Profilakses nolūkos to vajadzētu piedzīvot visiem, kas veido dokumentālo kino. Tu esi audums, no kura šuj aizkariņus vai gaļa, no kuras cep kotletes. Dokumentālais kino ir nežēlīgs, varbūt ar šo filmu es izpērku iepriekšējās filmās sastrādāto karmu," pārdomās dalās Elvita Ruka kā filmas tēls un vairāk kā desmit dokumentālo filmu autore.

"Mēs bijām spēcīga grupa un neļāvām Elvitai noslēpties. Sākotnēji viņa gribēja veidot stāstu par to, kā viņa mācās par brīvprātīgo konfliktu samierinātāju Valsts Probācijas dienestā. Mums izdevās viņu pārliecināt, ka jāiet dziļāk.

Vispirms katram jāatrisina pašam savi konflikti un tikai tad var samierināt citus. Mums nebija svarīgi, kāda ir viņas profesija vai sasniegumi, mēs meklējām dzīvu cilvēku, kas risina reālas problēmas un nebaidās tās atklāt," stāsta filmas režisore Aija Bley.

Pēc filmas pirmizrādes "Splendid Palace" tā tiks demonstrēta LTV 1 ēterā 13. novebrī plkst.20 un 22. novembrī plkst. 12.35.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!