Foto: Publicitātes foto
Tirdzniecības centrā "Mols" 28. novembrī 20:00 pirmizrādi piedzīvos jaunā latviešu pilnmetrāžas spēlfilma "Pasažieri", portālam "Delfi" pavēstīja filmas producentu - kino studijas "Screen Vision" pārstāvji.

Filmas oriģināllugas autors ir Krievijā pazīstams dramaturgs Viktors Slavkins, bet latviešu adaptācijas autors - Pauls Bankovskis.

Filmā galvenās lomas tēlo mūziķis - grupas "Borrowa MC" solists Aigars Runčis, salona "BBBinija" īpašniece Binnija Ārberga, reklāmas studijas "Tantuki Production" radošais vadītājs Guntis Krivms, kurš pazīstams plašākai publikai arī kāTV3 filmu ierunātājs un mūziķis. Aktieris Enriko Avots, kurš darbojas teātrī "Kabata", gan LTV1 televīzijas raidījumā "Kas te? Es te!", aktrise Ieva Āva, kura iepriekš strādājusi dažādos kino projektos - J. Streiča filmā "Rūdolfa mantojums", LTV seriālā "Neprāta Cena" un šobrīd mācās Latvijas Kultūras akadēmijā.

Filmas režisors ir Jurģis Tūbelis. Viņa jaunākie darbi - nesen pirmizrādi piedzīvojusī filma "Ešafots. Soda izrāde", kas veidota kopā ar Ilmāru Latkovski kā scenārija autoru, spēlfilma "Sekojot Mērķim".

Filmas producente ir Laima Freimane. Kino jomā strādā jau vairāk kā desmit gadus – gan kā producente, izpildproducente un filmu direktore. Līdz šim producējusi 5 pilnmetrāžas dokumentālās filmas, 3 spēlfilmas ("Pasažieri" 2009, "Monotonija", 2007 un "Krišana", 2005) un vairāk kā 20 īsfilmas.

Filmu producē kino studija "Screen Vision" sadarbībā ar "Fly For Film", un atbalsta "Hansamedia" kopā ar "Five Level Production".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!