Foto: Kadrs no filmas "Valkātājs"

Kinoteātri "Splendid Palace" 1. decembrī pirmizrādi piedzīvos režisora Ivara Zviedra jaunā dokumentālā filma "Valkātājs" par nelegālo imigrāciju Latvijas pierobežā. Filma kinoteātru repertuārā nonāks no 6. decembra, portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

Katru gadu Eiropā nelikumīgi iekļūst apmēram 500 000 nelegālo imigrantu. Viens no viņu ceļiem uz Eiropas Savienību ved cauri Latvijas mežiem un purviem Krievijas pierobežā. Tur trīs gadus ir filmēta Ivara Zviedra dokumentālā filma.

Nelegālā imigrācija un bezdarbs Latvijas un Eiropas Savienības austrumu pierobežā rada jaunu profesiju – valkātājs. Filma seko līdzi pierobežas iedzimtā Pepiņa gaitām. Viņš mežā pie Eiropas Savienības austrumu robežas naktī satiek nelegālos imigrantus. Šī tikšanās ir nejaušība vai rūpīgs plāns?

Filma tapusi sadarbībā ar Valsts Robežsardzi, tāpēc pirms filmas pirmizrādes varēs izmēģināt robežsardzes kvadriciklus un satikties ar īstiem robežsardzes suņiem.

Tradicionālajā "Splendid Palace" dokumentālo filmu pirmdienā, kas notiks 9. decembrī, paredzēts dokumentālās filmas "Valkātāja" īpašais seanss, pēc kura skatītājiem būs iespēja satikties ar filmēšanas grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!