Foto: Publicitātes foto
Kinoteātrī "Splendid Palace" 29. februārī plkst.18:00 notiks labdarības animācijas seanss, kura galvenais notikums būs režisora Nila Skapāna jaunākās animācijas filmas "Es gribu redzēt rūķīšus!" pirmizrāde, portālu "Delfi" informē "Jura Podieka studijas" pārstāvji.

Jaunā filma ir optimisma un dzīvesprieka pilnās Vanesas stāsts par pirātu meiteni un teiksmaino rūķu zemi šokolādes kalna pakājē. Filmas tapšanu ir iedvesmojis savulaik žurnālā "Patiesā dzīve" publicētais raksts par neredzīgu meiteni Vanesu.

"Es gribu redzēt rūķīšus!" ir pirmā animācijas filma, kas pieaugušajiem palīdz ar bērniem runāt par to, cik cilvēki mēdz būt atšķirīgu un kas ir lietas, kas mūs visus vieno. Tā ir arī pirmā Nila Skapāna animācijas filmai, kurā ir runātais teksts un savu lomu Vanesa ir ierunājusi pati.

Arī jaunākā filma ir tikpat koša un dzīvespriecīga kā pārējās programmas filmas, kurā plastilīna tehnikā darinātie tēli izdzīvo dažādus neparastus stāstus. Nils Skapāns ir līdz šim vienīgais Latvijas režisors, kas par animācijas filmu bērniem ir saņēmis Berlīnes filmu festivāla balvu.

Lai animācijas filmu programma vienotu dažādus skatītājus un palīdzētu kļūt par notikumu arī bērniem ar īpašām vajadzībām, labdarības seanss tiek organizēts kinoteātrī "Splendid Palace:, kas ir aprīkots, lai tajā varētu iekļūt arī cilvēki ar ratiņkrēsliem.

Visus skatītājus pirms seansa sveicinās Nils Skapāns un viņa kolēģi. Savs sakāmais par filmu "Es gribu redzēt rūķīšus!" pirmizrādē būs arī pašai Vanesai.

Labdarības programmā tiks demonstrētas arī vairākas citas Nila Skapāna animācijas filmas, kas tapušas Jura Podnieka studijā - "Burvīga diena", "Redzi, Trusi?", :... tētis brauc uz Londonu!", "Puslācis", "Pavasaris".

29. seansa pasākums būs pieejams tikai ielūgtajiem bērniem un viņu pavadoņiem, bet pārējiem interesentiem filmu programmu "Splendid Palace" būs iespējams noskatīties sestdienās un svētdienās sākot no 3. marta (3.,4. martā seanss plkst. 13.00; programma pieejama kinoteātra "Splendid Palace" mājas lapā)

""Es gribu redzēt rūķīšus! ir veltījums bērniem, kas pasauli spiesti uztvert savādāk un visai pārējai sabiedrībai, kam trūkst mākas dzīvot līdzās šādiem cilvēkiem Ar šo pasākumu vēlamies apliecināt to, ka sabiedrības integrācijas jautājumi un labdarība nav tikai Ziemassvētku laika aktualitāte. Būsim priecīgi, ja šis seanss palīdzēs izraisīt sabiedrībā diskusijas un palīdzēs mums labāk izprast vienam otru!" teic "Jura Podnieka studijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!