Televīzijas skatītāju un Andra Kolberga detektīvromānu fanu ilgi gaidītā daudzsēriju krimināldrāma "Krimināllieta iesācējam", kuras izrādīšana tika atlikta, reaģējot uz Krievijas uzsākto karu Ukrainā, kino pirmizrādi piedzīvos 20. aprīlī.

Kā "Delfi" informē filmas veidotāju pārstāvji, septiņu sēriju detektīvfilma, kuras līdzproducenti ir LMT un LTV, no 22. aprīļa būs bez maksas skatāma LMT Viedtelevīzijā.

"Ikvienam no mums ļoti sāp Ukrainā notiekošais, tādēļ marta sākumā kopīgi pieņēmām lēmumu atlikt plānoto filmas pirmizrādi," norāda filmas režisors Armands Zvirbulis.

Lai gan ukraiņu tauta varonīgi cīnās, diemžēl šobrīd nav paredzams, kad Ukraina būs brīva no iebrucējiem, tāpēc, turot skatītājiem doto solījumu, ka pavasarī "Krimināllieta iesācējam" nonāks uz ekrāniem, filma pirmizrādi piedzīvos aprīļa otrajā pusē.

Kā iepriekš vēstīts, filmas pamatā ir leģendārā latviešu rakstnieka, detektīvu meistara Andra Kolberga kriminālromāns "Meklējiet sievieti". Spraigus notikumus septiņās sērijās uz ekrāniem izdzīvos gan Latvijā jau iemīļoti aktieri un uzlecošās zvaigznes, gan spilgti aktieri no ārzemēm. Filmas darbība norisinās 1995. gadā, kad Latvija ir atguvusi neatkarību, un sižeta centrā ir kādas ietekmīgas sievietes nāve, kuras lietu uztic izmeklēt jaunam policijas darbiniekam. Filmas režisors ir Armands Zvirbulis, producente Arta Ģiga, operators – Gints Bērziņš (LGC).

Aktieru sastāvu – Madara Zviedre (Saldovere), Diāna Krista Stafecka, Ritvars Logins, Ģirts Krūmiņš, Mārcis Maņjakovs, Jurijs Djakonovs un Uldis Dumpis – papildina vairākas spožas ārvalstu zvaigznes: Aleksejs Gorbunovs (Ukraina), Hrants Tokhatjans (Armēnija), Valentīns Novopoļskis (Lietuva), Jurijs Curilo (Krievija), Andrejs Iļjins (Krievija).

Līdz ar filmas līdzproducentiem LMT un Latvijas Televīziju filmas tapšanā piedalījušies arī kopproducenti – "InScript"no Lietuvas un "ChBK Films"no Krievijas. Projekts tika izvēlēts Nacionālā Kino centra 2020. gadā rīkotajā konkursā par augstvērtīgu seriālu izveidi.

Daudzsēriju kriminālfilma no 22. aprīļa bez maksas būs skatāma lietotnē LMT Viedtelevīzija un viedtelevizija.lv un rudenī arī LTV1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!