Foto: F64
Rīgas Kinomuzejā 4. un 5. aprīlī notiks Nacionālā Kino centra (NKC) finansējuma konkursam pieteikto filmu projektu publiskās prezentācijas, portālu "Delfi" informē NKC pārstāvji. uz finansējumu pretendē 13 spēlfilmu un 14 dokumentālo filmu projekti.

Spēlfilmu projektu publiskā prezentācija notiks pirmdien, 4. aprīlī laikā no pulksten 10:00 – 16:00. Starp finansējuma pretendentiem ir gan pieredzējušu režisoru kā Jāņa Streiča, Lailas Pakalniņas, Arvīda Krieva, Jāņa Norda, Sergei Loznitsa, Māra Martinsona, Aleksandra Hāna, Petera Simma, tā arī režisoru debitantu kā Andra Gaujas, Laras Karvalio (Carvalio), Astras Zoldneres, Oskara Rupenheita un Oskara Moroza spēlfilmu projekti.

NKC rīcībā šī konkursa atbalstam ir 250 200 Ls jeb 20% no kopējās pieprasītās summas, kas sastāda 1 268 853 Ls.

Spēlfilmu projektus vērtē eksperti Māris Putniņš, Uldis Cekulis un Uldis Dimiševskis.

Dokumentālo filmu prezentācija notiks otrdien 5. aprīlī laikā no pulksten 10:00 – 14:30. Dokumentālo filmu projektus prezentēs režisori Laila Pakalniņa, Ilona Brūvere, Zigurds Vidiņš, Dzintra Geka, Antra Cilinska, Ivars Seleckis, Ivars Zviedris, Ināra Kolmane, Jānis Putniņš, Aija Bley, Mikus Meirāns un Agita Cāne–Ķīle.

Pieprasītais finansējuma apjoms šajā konkursā ir 111 990 Ls, taču NKC rīcībā ir 24 480 Ls jeb 22% no prasītā.

Dokumentālo filmu eksperti ir Ieva Pitruka, Kārlis Rudzītis un Uldis Dimiševskis.

Konkursu rezultāti tiks publicēti NKC mājas lapā līdz šā gada 15. aprīlim.

Atgādinām, ka šā gada 26. janvārī NKC izsludināja konkursus par valsts finansējuma saņemšanu dokumentālo un spēlfilmu projektiem. Katram filmu veidam tika izsludināti divi konkursi – ar NKC atbalstu ražošanā esošu projektu veidošanai un jaunu filmu ražošanai.

Ražošanā esošo filmu projektiem publiskā prezentācija nenotiek. Tās vietā eksperti tiekas ar projekta autoriem un producentiem un izvērtē projekta īstenošanas gaitas atbilstību iepriekš ar NKC noslēgtajiem finansēšanas līgumiem un Kino centrā iesniegtajiem projekta finansēšanas un ražošanas plāniem.

Ražošanā esošu filmu projektu konkursu rezultāti tiks publicēti NKC mājaslapā 4.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!