Foto: LETA
1999. gada 30. janvāris ierakstīts Latvijas jaunāko laiku vēsturē kā ekscentriskā narkokurjera Rolanda Priverta "dzimšanas diena" – kopā ar toreizējo Latvijas Modeļu asociācijas prezidenti Dairu Silavu abus lidostā aizturēja par kokaīna kontrabandas mēģinājumu. Priverts laika gaitā, pateicoties preses pārstāvju interesei un savai odiozajai personībai, kļuva par viszināmāko pašmāju narkobaronu – šķietami glamūru noziedznieku ar pretenzijām uz slavenības statusu. Pirms pāris gadiem Priverts laida klajā savu autobiogrāfiju ar teju filozofiski ievirzītu nosaukumu "Nebaidies ne no kā", ko ražīgais kino veidotājs Andrejs Ēķis atradis par piemērotu seriāla izejmateriālam.

Ekskluzīvi platformai "Go3" tapušajam seriālam "Nebaidies ne no kā" šobrīd iznākusi pirmā sezona, kas ietver astoņas sērijas. Saprotama ir pašmāju spēlētāju vēlme pacīnīties ar tādiem milžiem kā "Netflix" un "Amazon Prime", kuri šobrīd burtiski pārpludina mūsu ekrānus ar oriģinālsatura piedāvājumu. Un Rolanda Priverta skandalozā slava kopā ar ieskatu "eksotiskajās" narkobiznesa aizkulisēs nudien nav tā sliktākā ēsma latviešu skatītāja pievilināšanai. Vienmēr taču gribas ticēt, ka mēs arī varam tāpat kā "Narcos" vai "Breaking Bad" – paspēlēt bandītos un policistos, izmest intrigas āķus un beigu galā sarīkot pamatīgu grautiņu. Vai tiešām varam?

Par narkotiku tēmu pasaules kinematogrāfā runāt šķiet gandrīz lieki, jo spilgtu piemēru ir tik daudz, ka nepietiks vietas "Word" dokumentā, lai tos visus uzskaitītu. Tikmēr pašmāju autori ar šo eksotisko tematiku drīzāk ir uz "jūs", vairāk uzmanības allaž pievēršot alkohola radītajām problēmām. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!