Foto: AFP/Scanpix
Lai ieskaņotu Rakitina lomu krievu režisores Veras Glagoļevas filmā "Divas sievietes", Rīgā piektdien, 14. martā, viesosies pazīstamais britu aktieris Ralfs Fainss, informē filmas veidotāji.

Filmas scenārija pamatā ir pazīstamā Ivana Turgeņeva luga "Mēnesis uz laukiem". Galveno, Rakitina lomu, atveido britu aktieris Ralfs Fainss, Ļizavetas Bogdanovas lomā franču aktrise Silvija Testjū, skolotāja lomā vācu aktieris Bernds Moss. Pārējo ansambli veido tādi spoži krievu aktieri kā Anna Astrahanceva, Aleksandrs Balujevs, Larisa Malevannaja, Vasilijs Miščenko un citi.

Šobrīd ir noslēdzies filmas montāžas process un britu aktieris Ralfs Fainss ieradīsies Rīgā, lai ieskaņotu Rakitina lomu krievu valodā. Pagājušajā nedēļā, lai ieskaņotu Ļizavetas Bogdanovas lomu, Rīgā viesojās arī franču aktrise Silvija Testjū. Darba grupai Latvijā pievienojušās arī režisore Vera Glagoļeva un producente Natālija Ivanova no Krievijas

"Divas sievietes" ir starptautisks kopražojuma projekts ar Krievijas, Latvijas, Francijas un Lielbritānijas piedalīšanos. Filmas režisore ir Vera Glagoļeva, producenti Natālija Ivanova ("Horosho Production"), Žans Mišels Rejs ("Rezo productions"), savukārt Latvijas pusi pārstāv producente Antra Cilinska (Jura Podnieka studija). Filmas tapšanā iesaistīti arī vairāki latviešu profesionāļi, piemēram, galvenais operators Gints Bērziņš un skaņu režisors Anrijs Krenbergs.

"Šāda mēroga sadarbības projekti Latvijas filmu nozarei ir ļoti nozīmīgi. Tie ļauj mūsu profesionāļiem strādāt starptautiskā arēnā, turklāt nozarei ir ļoti būtiski piesaistīt pasaulē atzītus vārdus, jo tas nenoliedzami atver durvis uz plašākām iespējām un mūsu atpazīstamību. Protams, sadarbība ar tādiem izciliem aktieriem kā Ralfs Fainss un Silvija Testjū, dod mums nenovērtējamu pieredzi, ļoti daudz gūstam no šī procesa un esam gandarīti, ka esam ieguvuši mūsu sadarbības partneru uzticību," stāsta Cilinska.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!